Büyükşehir’den efsanelere doğum günü hediyesi

  • 0
  • 626
Büyükşehir’den efsanelere doğum günü hediyesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin isimlerini İzmirlilerin belirlediği 15 yeni yolcu gemisinden 7’si tamamlanarak hizmete girdi. Sıradaki 8. ve 9. gemiler, Karşıyaka ve Göztepe’nin unutulmaz futbolcularının adlarını taşıyacak. Karşıyaka efsanesi Cengiz Kocatoros’un ismi, doğum günü olan 5 Eylül de verildi.  Gürsel Aksel gemisinin ismi de 1 Ocak’taki doğum gününde verilecek. Sırada Sait Altınordu, Vahap Özaltay ve Metin Oktay var.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım filosuna kazandırdığı yeni yolcu gemileri İzmirlilerin denizle olan bağını güçlendirirken, gemilere verilen isimler sayesinde kentin tarihi belleği de tazeleniyor. Gemilerden 16’sının isimleri İzmirlilerin katılımıyla gerçekleştirilen anket sonucu belirlenmiş,  500 bini aşkın oyun kullanıldığı ankette en yüksek oyu 1881-Atatürk ismi almıştı. İzmir’in köklü spor kulüplerinin efsane isimleri de ankette öne çıkan öneriler arasında yer almıştı. Bugüne kadar üretilen 7 gemiyi hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu gemilere Çakabey, 9 Eylül, 1881 Atatürk, Soma 301, Dario Moreno, Attila İlhan ve Foça isimlerini verdi. (Çakabey ve 9 Eylül gemileri daha önce teslim alınmıştı.)

Cengiz Kocatoros ve Gürsel Aksel
Şimdi sırada, İzmir futbolunun iki efsane ismi Cengiz Kocatoros ve Gürsel Aksel’in adlarını taşıyacak gemiler var. Yalova’da yapımı süren ve 3 aylık periyotlar halinde teslim alınan gemilerden ikisinin isimleri, kente gelmeden önce her iki efsane futbolcunun da doğum günlerinde tescillenmesi kararlaştırılmıştı. Bu karar doğrultusunda Ekim ayında filoya katılacak olan gemi, Karşıyakalıların “Gode Cengiz” olarak tanıdığı, yeşil kırmızılı kulübün unutulmaz futbolcusu Cengiz Kocatoros’un ismini taşıyacak. Kocatoros’un adı doğum günü olan 5 Eylül’de, üretim yapılan tersanede geminin gövdesine yazıldı.

Göztepe Spor Kulübü’de 17 yıl forma giyen ve 11 yıl kaptanlığını yapan Gürsel Aksel’in ismi ise yine doğum gününde 1 Ocak’ta filoya katılacak dokuzuncu gemiye verilecek. Bir sonraki geminin isminin Altınordu kulübüyle özdeşleşen Sait Altınordu olması planlanıyor. Ardından Vahap Öztaltay ve Metin Oktay’ın ismini taşılacak gemiler İzmir Körfezi ile buluşacak. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv