Çamdibi kabustan kurtuldu

  • 0
  • 510
Çamdibi kabustan kurtuldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova'nın Çamdibi bölgesinde aşırı yağışlarda yaşanan sıkıntıları yaklaşık 20 milyon liralık yatırımla çözdü. 540 hektarlık alanda gerçekleştirilen çalışmayla "birleşik sistemde” olan atık su ve yağmur suyu hatları birbirinden ayrıldı.

Alçakta kalan cadde ve sokaklarda yoğun yağışlarla biriken suyu kısa sürede denize veya derelere ulaştırmak için çalışmalar yapan İZSU Genel Müdürlüğü, Buca'nın ardından Bornova Çamdibi bölgesinde de “birleşik sistem” çalışan atık su ve yağmur suyu hatlarını birbirinden ayırdı. İki yıl önce başlayan imalat çalışmaları son aşamaya geldi; Çamdibi, Kemalpaşa, Abdi İpekçi, Burak Reis, Altındağ Yener ve Yıldırım Beyazıt caddeleri ile bu caddelere bağlı sokaklarda birleşik sistem çalışan atık su ve yağmur  suyu hatlarının birbirinden ayrılması çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Yaklaşık 20 milyon liralık yatırımla bu bölgelerde taşkınlara sebep olan olumsuzluklar ortadan kaldırıldı. İZSU yetkilileri, proje kapsamında  Refik Tulgar Caddesi’nde sürdürülen çalışmaların ise 3 ay içinde tamamlanacağını bildirdi.

Yağmur suları en yakın dereye
Bornova Çamdibi Bölgesi Yağmursuyu Ayrıştırma Projesi, Manda Çayı, Fatih Caddesi, Kemalpaşa Caddesi ve Çevre Yolu ile sınırlanan 540 hektarlık alanda uygulandı. Kemalpaşa, Abdi İpekçi, Burak Reis, Altındağ Yener ve Yıldırım Beyazıt caddeleri ile bağlı sokaklarında 26 kilometrelik yağmur suyu hattı ve 40 kilometrelik atık su şebekesi imalatı yapıldı. Arap Deresi'ne yağmur suyunun bağlandığı kısımda dere yatağı genişletildi. Oluşturulan yeni hat ile yağmur sularının en yakında bulunan Arap Deresi ile Manda Çayı'na ulaşması sağlandı. İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, Burak Reis Caddesi'nde süren çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını, Refik Tulgar Caddesi'nde ise sadece 2 kilometrelik atık su kanalı çalışmalarının kaldığını belirterek yaklaşık 3 aylık sürenin sonunda yatırımın tamamlanacağını bildirdi. Yetkililer, imalatların tamamlanması ile birlikte daha önceki yıllarda yağışlı havalarda yaşanan sıkıntıların bu bölgelerde artık yaşanmadığını vurguladı.   

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv