Çamdibi’nden coşku dolu gece

Bornova Belediyesi ve İzmir Folklor Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü’nün (İZFEM)  düzenlediği “12. Geleneksel Dansların Büyüsü Gecesi” Bornovalılara muhteşem bir gece yaşattı.

  • 0
  • 379
Çamdibi’nden coşku dolu gece
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi ve İzmir Folklor Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü’nün (İZFEM)  düzenlediği “12. Geleneksel Dansların Büyüsü Gecesi” Bornovalılara muhteşem bir gece yaşattı. Çamdibi Atatürk Parkı’ndaki Anfi Tiyatro’da gerçekleşen gecede büyüklerle birlikte sahne alan minikler büyük ilgi gördü. Zeybek halk oyunları ekibinin gösterisiyle başlayan gecede baleden roman danslarına, Balkanlardan Kafkaslara pek çok yöre ve kültürden performanslar başarıyla sahnelendi. Ekiplere alanı dolduran Bornovalılar alkışlarıyla eşlik etti. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, gösterileri vatandaşlarla birlikte izledi.
 
 Halk oyunlarının kültürümüzün zenginliği olduğunu belirten Başkan Olgun Atila,  “Bu özel gecede; 7 bölge ve 81 vilayetten, 80 milyon vatandaşımızın, farklı kültürlerin halk dansları sahnelendi. Burada çocuklarımızın nasıl iyi yetiştiğini gördük. Bu bize büyük mutluluk veriyor. Onlarla ne kadar gurur duysak azdır. Organizasyona ve çocuklarımızın yetişmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi. 
 
Burada umut var 
24 Haziran seçimlerini hatırlatan Başkan Atila, “ Burası Çamdibi, burası Bornova, burası İzmir, burası kutsal topraklar, burası Büyük Önderimiz Atatürk evi, burası Cumhuriyetin kalesi. Buradan herkes umut bekliyor. Bu umut burada var. Hep birlikte geleceğimize, çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Hepimiz ülkemizin güzel günlere kavuşması için sandığa gidip oyumuzu mutlaka kullanalım. Ben, hep birlikte güzel günlere kavuşacağımıza inanıyorum.
 
İZFEM Başkanı Tuncay Başoğlu da her yıl geleneksel olarak düzenledikleri etkinliğe verdiği destek nedeniyle Bornova Belediyesi’ne ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya teşekkür etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv