Can Dostlara Mamamatik

  • 0
  • 744
Can Dostlara Mamamatik
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Menderes Belediyesi tarafından sahipsiz hayvanlar için ilçenin farklı noktalarına mamamatik üniteleri yerleştirildi. Uygulama kapsamında mamamatiğe atılan pet şişeler can dostlara mama olarak geri dönüyor.

Sahipsiz sokak hayvanları için çeşitli çalışmalara imza atan Menderes Belediyesi, yeni bir uygulamayı daha ilçeye kazandırdı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile ortak yürütülen uygulama kapsamında ilçenin farklı noktalarına mamamatik üniteleri yerleştirildi. “ Pet şişe sizden, can dostlarımıza mama bizden ” adıyla gerçekleştirilen uygulama vatandaştan tam not aldı.

Sistem nasıl çalışıyor?
Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından koordinesi sağlanan uygulama kapsamında vatandaşlar pet şişedeki suları mamatikten içeri boşaltıyor. Boşaltılan su, mamatikteki hazneye dökülerek can dostların su ihtiyacını karşılıyor.  Boş plastik şişe ve metal kutuları da mamatikten içeri atılarak sahipsiz hayvanlara mama desteği sağlanıyor. Her atılan plastik şişe veya metal kutu karşılığında can dostlar için hazırlanan özel bölüme mama dökülüyor.

Çevre dostu
Güneş enerjisiyle çalışan mamamatik ünitelerine atılan plastik şişeler ve metal kutular özel bir haznede biriktiriliyor. Biriken malzemeler daha sonra toplanıp geri dönüşüm tesislerine gönderiliyor. Burada ayrıştırılan plastik şişe ve metal kutuların geri dönüşümü sağlanarak çevrenin korunması da sağlanıyor.

3 noktada
Mamatik üniteleri ilk etapta üç noktaya yerleştirildi. Üniteler,  Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından sahipsiz hayvanların yoğun olduğu bölgeler belirlenerek konuldu. Gümüldür merkez, Özdere merkez ve Özdere Gençlik Parkı’na konulan mamatikler ilerleyen süreçte ilçe genelinde ki farklı noktalara da yerleştirilecek.

Can dostlar her şeyimiz
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, sahipsiz hayvanların her zaman yanlarında olduklarını belirterek, “  Sahipsiz hayvanlarımızın da yaşama hakkı olduğu hiçbir zaman unutulmamalıdır. Menderes Belediye olarak sahipsiz hayvanlarımızı koruyoruz, can dostlarımızın yanındayız.  Onlar için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın duyarlılığı da önemli. Onlarla birlikte can dostlarımızın sorunlarına çözüm olacağız” dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv