Can dostları unutmadı

Bayraklı Belediyesi, sokağa çıkma yasağı süresince sokak hayvanlarının aç kalmaması için ilçenin çeşitli noktalarına mama ve su bırakıyor.

  • 0
  • 638
Can dostları unutmadı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi, sokağa çıkma yasağı süresince sokak hayvanlarının aç kalmaması için ilçenin çeşitli noktalarına mama ve su bırakıyor. Can dostları hiçbir zaman sahipsiz bırakmayan Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, özellikle sokağa çıkma kısıtlamalarında kedi ve köpekler için 5 ton kuru, 250 kutu da yaş mama dağıtımı yaptı. Bu süreçte 3 bin sokak hayvanının da muayenesi gerçekleştirildi. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, can dostları asla sahipsiz bırakmayacaklarını, imkanlar dahilinde her türlü bakım ve tedavilerinin de yapılacağını söyledi.

Bayraklı Belediyesi, sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonlarında ilçenin sokaklarını gezerek, sahipsiz sokak hayvanlarının mama, su ve temel ihtiyaçlarını karşılıyor. Muayene veya tedavi edilmesi gereken can dostlar, Bayraklı Belediyesi Sokak Hayvanı Rehabilitasyon Merkezi'nde bakıma alınıyor. Bu kapsamda Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, her gün sokakta yaşayan kedi ve köpekler için 5 ton kuru mama, 250 kutu yaş mama dağıtımı yaptı. 3 bin hayvanın klinik muayeneleri ve tedavileri gerçekleştirildi, 2 bin 500 vatandaşın ihbarı değerlendirildi. Çalışmalar kapsamında ayrıca belediye sınırları içinde yaşamlarına devam eden 581 sokak kedisi, 110 sokak köpeği kısırlaştırılarak işaretlenip, alındıkları adreslere geri bırakıldı.

Depremde de yalnız kalmadılar
Öte yandan Bayraklı Belediyesi ekipleri tarafından 30 Ekim depreminden etkilenen sokak hayvanlarına bin 200 kg kedi-köpek kuru maması, 150 kutu da yaş mama dağıttı. Hayvansever vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları, AFAD, AKUT ve İzmir İtfaiyesi ile 19'u cansız toplam 80 hayvan, enkaz alanlarından çıkarıldı. Canlı kurtarılan 61 hayvanın tedavisi ve bakımları yapıldıktan sonra 30'u sahiplerine teslim edildi, 22 hayvan ise sahiplendirildi. 9’u ise yeni yuva buluncaya kadar misafir edilmek üzere AHBAP Platformu'nun çiftliğine teslim edildi. Yine depremden etkilenen 502 sokak hayvanının da tedavisi yapılarak, alındığı ortama geri bırakıldı.

Can dostlar bize emanet
Bayraklı'daki sokak hayvanlarının yalnız olmadığını ve imkanlar dahilinde her zaman ihtiyaçlarının düzenli olarak karşılandığını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Bu konuda hepimizin duyarlı olması gerekiyor. Sokak hayvanlarına bir kap yem, bir kap su verip, muayene ve tedavilerini yapmak, onları sıcak yuvalara kavuşturmak onlar için öncelikli görevlerimizden. Hepsi bize emanet ve biz de bu konuda üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Özellikle sokağa çıkma yasaklarında, soğuk kış aylarında yemek ve su bulmakta sıkıntı yaşayan can dostları unutmayalım" dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv