Can dostlarımızı koruyalım

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü kapılarını çocuklara açtı.

  • 0
  • 337
Can dostlarımızı koruyalım
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü kapılarını çocuklara açtı. Bayraklı Cemal Gürsel İlkokulu öğrencileri öğretmenleri Nazan Tosun eşliğinde Veteriner İşleri Müdürlüğü’nü ziyaret eden miniklere ilk olarak Veteriner Ömer Şimşek can dostlarımız hayvanların aşılanmasından beslenmesine, sahiplenilmesinden bakımına kadar merak edilen pek çok konu hakkında bilgi verdi. Veteriner Ömer Şimşek’in anlattıklarını büyük bir ilgiyle dinleyen öğrencilere özellikle evcil hayvan edineceklerse sokak hayvanlarından sahiplenmelerini vurguladı. Şimşek; “Hayvan sahiplenmenin sorumluluğu büyüktür. Bakımını yapamayacaksanız, aşılarını yaptıramayacaksanız, sevginizi, ilginizi veremeyecekseniz hayvan sahiplenmeyin. Çünkü evde yaşamaya alışan hayvanlar sokakta yaşayamazlar. Sahiplendiğiniz hayvanlar en 15 yıl sizinle yaşayacak. Sıkılıp onları sokaklara bırakmayın, hayatlarını tehlikeye atmayın” uyarısında bulundu.

ÜCRETSİZ HİKAYE KİTABI
Sokak hayvanlarına yönelik her türlü sağlık işlemi için Konak Belediyesi’nin 0232 45940 11 ve 4592410 numaralı telefon numarasından Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’ne ulaşabileceklerini söyleyen Şimşek, evcil hayvanların da belediyelerin veterinerlik müdürlüklerine mutlaka kayıtlarının yaptırılması gerektiğini de sözlerine ekledi. Etkinlik sonunda katılan öğrencilere hayvan sevgisi, sorumluluğu konusunda önemli bilgiler veren hikaye kitapları, magnet ve mini not defterleri hediye edildi.

MAMA HEDİYE EDİLDİ
Bilgilendirmenin ardından öğrenciler Veteriner Ömer Şimşek önderliğinde tedavileri üstlenilen ve iyileşinceye kadar veterinerlikte misafir edilen kedi ve köpekleri kafeslerinde görme imkanı da buldu. Oldukça ilgili olan miniklere son olarak sokaklarındaki kedi ve köpekleri beslemeleri için mama hediye edildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv