Can Yücel Ormanı’na 26 yeni fidan

  • 0
  • 1.508
Yazı Boyutu:

Can Yücel’in vasiyeti üzerineSeferihisar’da kurulan Can Yücel Ormanı’na 68’liler Platformu’nun katılımıyla26 devrim şehidinin adının verildiği yeni fidanlar dikildi.

Seferihisar Belediyesi ve yazar-şair Cezmi Ersöz’ün ortaklaşa projesiyle 21Ağustos 2013 tarihinde hayata geçirilen ve dikilen her fidana devrimşehitlerinin adının verildiği Can Yücel Ormanı’na, 31 Ağustos 2013 Cumartesigünü 26 yeni fidan dikildi.  Fidan dikim törenine CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Seferihisar BelediyeBaşkanı Tunç Soyer, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, 68’liler PlatformuDönem Sözcüsü Okan Yüksel, Sancar Maruflu, Yalçın Dağgüden ve çok sayıdavatandaş katıldı.

Fidan dikim töreni öncesi bir konuşma yapan Seferihisar Belediye BaşkanıTunç Soyer; “İki hafta önce bu ormanın açılışını yaparken ağır duygularyaşadık. Gezi direnişi sırasında kaybettiğimiz gençlerimizin ailelerinin biraraya gelmesi buluştu. Çok ağır duygular yüklendi. Bizde acılarını paylaştık.Bu ormana kaybettiklerimizin adını veriyoruz. Bu ormanın büyümesini gelişmesinidaha fazla fidan dikilmesini istemiyor, böyle küçük kalmasını diliyoruz. Bugün68’liler Platformu temsilcileri bu orman için geldiler. 26 şehidimize canveriyorlar. Onlara da çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ormanın yapımında Seferihisar Belediyesi’yle birlikte çalışan Yazar-şairCezmi Ersöz ise yaptığı konuşmasında; “Ne yazık ki bu orman küçük ve mütevazibir orman olarak kalamıyor. Yaşarken bir dikili ağacı olmayanların artık buradabir ormanı var. Devrim Ormanı’na “Can” veriyorlar” dedi.

68’liler kuşağı dönem  sözcüsü Okan Yüksel ise yaptığı konuşmasındaşunları söyledi: “Can Baba’nın vasiyetinin Tunç Soyer ve Cezmi Ersöz tarafındanyerine getirilmesi biz 68’liler tarafından çok olumlu karşılandı. Ölüm devrimcileriçin son söz değildir, yorgunluk gidermektir. Onlar bize onurlu bir yaşambıraktılar. Bu yolda emperyalizme karşı ölüme gittiler. Bizim de 68’lilerolarak Deniz’e, Mahir’e sözümüz şudur; “Türkiye’yi 3-5 yobaza teslimetmeyeceğiz”

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise Can Yücel’i kaybetmelerinin üzerinden 14yılın çok çabuk geçtiğini, Can Yücel’in şiirleriyle, yazılarıyla çizdiği yoldayürümeye devam ettiklerini söyledi.  Programda ayrıca 68’ller Platformu’ndan Yalçın Dağgüden, Sancar Maruflu veÇankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, birer kısa konuşma yaptı.Konuşmaların ardından Aydın Erten, Alparslan Berktay, Alparslan Özdoğan,Civan Alptekin, Özdemir Feyzioğlu, Beyazıt Aykut, Ahmet Aytaç, Nevzat Özdemir,İbrahim Öztaş, Kadir Mengen, Dr. Hasan Mili, Dr. Tufan Tekin, Remzi Oluk, KasımSönmez, Erdal Eren, Noyan Özhan, Mine Bademci, Salih Bademci, Ahmet Bilge,Ertuğrul Erdem, İskender Özturanlı, Mustafa Özturanlı, Hayrettin Karademir, Mahir Çayan, Ali Haydar Yıldız, Cemil Çelik adına Can Yücel Ormanı’nabirer fidan dikildi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv