Çanakkale Şehitleri 103’ncü Yılında Urla’da Anıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. Yılı dolayısıyla Urla Cumhuriyet Meydanı’nda anma töreni düzenlendi.

  • 0
  • 407
Çanakkale Şehitleri 103’ncü Yılında Urla’da Anıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. Yılı dolayısıyla Urla Cumhuriyet Meydanı’nda anma töreni düzenlendi.
Törene Urla Kaymakamı Önder Can, Garnizon Komutanı Albay Erol Çevik, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Cumhuriyet Başsavcısı Tuncay Çelik, siyasi parti temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, protokol üyeleri, sivil toplum örgütleri ve Urla halkı katıldı.

Anıta çelenk sunma ile başlayan tören programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.
Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen anma töreninin ardından Yıldız Tepe Şehitliği ziyaret edildi.

Urla’nın ilk terör şehidi adına park açıldı
Urla Belediyesi tarafından Çeşmealtı Beyazevler Sitesi’nde yapımı tamamlanan park açılışına Urla Kaymakamı Önder Can, Garnizon Komutanı Albay Erol Çevik,  Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İlçe Emniyet Müdürü Güray Aksüt, Belediye Meclis Üyeleri, protokol üyeleri ve şehidin ailesi katıldı.

Şehidin ailesi ile parkın açılışını gerçekleştiren Başkan Sibel Uyar: “Bu vatan için can veren şehitlerimize ve gazilerimize şükran borçluyuz. Bizler burada yaşıyorsak ve rahat uyuyabiliyorsak onların sayesindedir. Bu parka gelen çocuklar mutlulukla, huzurla dolsun onun adıyla yaşasın burası. Mekanı cennet olsun” dedi.

Parkın yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden şehidin ablası Özcan Hisarcıklı ve kardeşi Eda Doğan: “Bu park bizler çok önemli. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın. Böyle bir mertebede olduğu için de mutluyuz. Tüm şehitlerimiz nur içinde yatsın. Hepsine Allah’tan rahmet diliyoruz”

 Şehit Osman Türkücü Kimdir?
Adıyaman’ın Kahta İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapmakta iken bölücü terör örgütü Pkk ile çıkan silahlı çatışmada 14.05.1986 tarihinde şehit olmuştur. Hain terör örgütüne gerekli uyarıları yaptıktan sonra kahramanca çarpışıp bu vatan için şehit olmuştur.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Oyuncak Hastanesi açıldı

Karnaval Havasında

Arşiv