Çandarlı Mavi Bayrak'lı

  • 0
  • 757
Yazı Boyutu:


Dünyanın en temiz plajlarını temsil eden Mavi Bayrak,Çandarlı’da düzenlenen törenle göndere çekildi. Mavi Bayrak, 2013 turizmsezonunu kapsayan 5 Mayıs  - 15 Eylül tarihleri arasında Çandarlı Kaleönüsahilinde dalgalanacak.

27 Mart tarihinde tonlarca petrol atığının İmbat Sitesi ile Papatya Evleriarasında kalan sahil şeridini vurması sonucu büyük bir çevre felaketi yaşayanÇandarlı, plajlarını temizleyerek 07 Mayıs tarihinde Mavi Bayrak Ödülü almayahak kazandı. İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Kaleönü Plajı’nda 08 Mayısve 22 Mayıs tarihlerinde deniz suyu analizleri yapıldı. Müdürlüğün, http://www.ism.gov.tr/dsuyuanalizayrinti.aspx?numunekodu=17isimli internet sayfasından açıkladığı deniz suyu analiz sonuçlarına göreÇandarlı Kaleönü Plajı'nın deniz suyu “Çok Temiz” çıktı.
Mavi Bayrak ödül törenine Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, ÇandarlıJandarma Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Yıldıray Özer, Mavi Bayrakİzmir ve Aydın İlleri Koordinatörü Doğan Karataş, esnaflar, sivil toplumkuruluşlkarının temsilcileri, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 
 
Mavi Bayrak Ödül Töreni’nde konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan İzmir veAydın İlleri Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş, şunları söyledi: “Çandarlı, zaten tertemiz deniziyle, tertemiz plajıyla, kumuyla bilinenbir yer. Biz buraya Mavi Bayrak’ı verir iken yaptığımız şey zaten sahip olduğubu ünvanı pekiştirmiş oldu. Herkesin bildiği bir şey var. Bir talihsizlikyaşadık geçen aylarda. Ancak, insanlar bana soruyorlar. "Mavi Bayrak nedenalıyoruz? Mavi Bayrak’ın bize ne faydası olacak?" diye soruyorlar. Bana kalırsa;daha Mavi Bayrak Ödülü vermeyi açıklamadan önce bile Mavi Bayrak’lı bir adayolduğu süreçte yaşanan çevre talihsizliği bütün dikkatlerin buraya yönelmesinisağladı. Gerçekten devletimiz burasıyla ilgili bütün olanaklarını seferberederek çok kısa bir sürede mucizevi bir biçimde burada yaşanacak felaketlerinönüne geçti. Mavi Bayrak belki de bu işin bir başlangıcı oldu. Ama umutediyorum ki, bundan sonra Çandarlı olarak Mavi Bayrak ile birlikte sadecebununla kalmayız ve bu işi çok daha yukarılara taşıyabiliriz. Huzurlarınızdaben özellikle Başkan’ıma yaptığı çalışmalardan, katkılarından dolayı çokteşekkür ediyorum ve Mavi Bayrak’ın Çandarlı’ya hayırlı, uğurlu olmasınıdiliyorum.”
Çandarlı’ya Belediye Başkanı olduğu tarihten itibaren Çandarlı’nın sadecedeniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını temizliğiyle, alternatif turizmseçenekleriyle, kalesiyle, yağ fabrikasıyla, hamamıyla, çeşmesiyle, konağıyla,dağ turizmiyle, derin dalışıyla, yelkeniyle, sörfüyle gelişmesi için arzulu birşekilde çalıştığını ifade eden Başkan Dağdelen, “Arkadaşlarımız, Başkanımızbizim de bir Mavi Bayrak’ımız olsun; denizimiz, plajımız çok temiz, mücadeleediyoruz, koruyoruz dediler. Ben de müracatlarını gerçekleştirmeleriniarkalarında durarak sağladım. Arkadaşlarımız iyi bir çalışma yaptılar. Bugüngururla görüyoruz ki Mavi Bayrak’ımızı burada dalgalandıracağız. İnşallah,Çandarlı Plajı burada olduğu sürece bu bayrak burada dalgalanır. Temizliğinsimgesi, kullanılabilirliğin simgesi, plajın dünya standartlarında olduğunun birsimgesi. İnşallah, bundan sonraki senelerde bu sene olduğu gibi bu bayrakburada dalgalanır. Çandarlı’mıza yakışır. Çandarlı’mıza daha çok şeyleryakışıyor. İnşallah Çandarlı, bundan sonraki yıllarda hem tarihi turizmiyle hemdoğa turizmiyle hem de deniz turizmiyle ilerlere gidecektir. Bundan hiç şüphemyoktur. Tekrar hayırlı, uğurlu olsun. Hepimize bol kazançlı yıllar diliyorum.”dedi.
Başkan Dağdelen’in konuşmasının ardından Kaleönü sahil şeridindeki işletmesahipleri ile birlikte Mavi Bayrak göndere çekildi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Arşiv