CANLAR DİKİLİ'DE ANILDI

  • 0
  • 745
CANLAR DİKİLİ'DE ANILDI
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Alevi Kültür Dernekleri Dikili Şubesi, Sivas Madımak Katliamının 23. yıldönümünde Dikili Belediyesi katkılarıyla anma etkinliği düzenledi. Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlikte Sivas Madımak Katliamında hayatını kaybeden aydın, yazar ile sanatçılar hüzün ve anılarına sahip çıkma kararlığıyla anıldı.

Alevi Kültür Dernekleri Dikili Şubesi öncülüğünde Dikili Belediyesi'nin katkılarıyla ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, sendikalar, siyasi partiler ve vatandaşlar, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta yaşanan Madımak Katliamında hayatını kaybeden canları geniş bir programla andı.

23 Yıldır Dinmeyen Acı
Sivas'ta kaybettiğimiz canların anısına Dikili Olof Palme Parkı'ndan denize karanfillerin bırakılması ve ardından Bülent Ecevit Kavşağı'ndan Atatürk Meydanı'na gerçekleştirilen yürüyüşle başlayan anma etkinliklerinde katılımcılar, "Dikili halkı Cumhuriyete ve laikliğe sonsuza kadar sahip çıkarak, Madımak acısını asla unutmayacak ve unutturmayacak" kararlılığını tek yürek dile getirdi. Atatürk Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ve ardından gerçekleştirilen saygı duruşu ile devam etkinlerde Alevi Kültür Dernekleri Dikili Şubesi Başkanı İsmail Canpolat ve dernek yöneticisi Erol Top ile derneğin gençlik kolları üyesi Yusuf Can Gözcü birer konuşma yaparak, duygularını dile getirdi. Sivas olaylarının tam olarak aydınlatılmadığı, katillerin gerekli cezayı almayıp serbest kaldıklarına ve Sivas acısının 23 yıldır yüreklerinde dinmediğine vurgu yapan dernek yönetimi Madımak Oteli'nin müze yapılmasına dair isteklerini yineledi.

"Sivas Olayları Toplum Vicdanında Yaradır"
Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ise yaptığı konuşmasında, Sivas katliamının tarihimizin en karanlık ve acı olaylarından bir olduğu kaydederek, "Tarihe kara bir leke olarak geçen Sivas katliamı, halen toplum vicdanında bir yara, bir sızı olarak kalmaya devam etmektedir. Çünkü aradan geçen uzun yıllar içerisinde Sivas olayları tam olarak aydınlatılmamış ve Cumhuriyete,  barışa,  kardeşliğe ve Atatürkçülüğü yürek vermiş canlarımızın katilleri yakalanamamıştır. Dahası birileri bu yobaz katilleri aklanmak için her turlu yönteme yönelmişlerdir.  Ancak bizler, sevginin kenti Dikililer hümanist duygularla, değerlerini yaşatmak, sanat ve edebiyat aracılığıyla bir olmak, birlikte olmak ve barışın semahlarını kardeşçe dönebilmek adına bir araya gelen canlarımızın katledilişlerini asla unutmayacak, unutturmayacağız... Sevgiyle, saygıyla, hoşgörüyle ve barış içerisinde bir arada kardeşçe yaşanacak günlerin yeniden egemen olduğu bir Türkiye inanç ve kararlılığıyla, 1993 yılında Sivas’ta kaybettiğimiz canları rahmetle anıyor anıları önünde saygıyla eğiliyor, katillerini ve destekçilerini nefretle, şiddetle tekrar tekrar kınıyorum” şeklinde konuştu.

Sivas acısı üzerine yakılmış ağıtlarla, ezgilerin söylenmesi ve şiirlerin okunmasıyla devam eden etkinlik Can Dündar'ın hazırladığı Sivas Belgeseli'nin etkinliğe katılanlara izlettirilmesiyle son buldu. Alevi Kültür Dernekleri Dikili Şubesi tarafından gerçekleştirilen anma etkinliğine Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol, Dikili Jeotermal A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Durak, meclis üyeleri Sunay Yarar, Hüsniye Yıldırım, Adil Kırgöz, Gazi Akıncı ile siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv