Cazibe merkezi bir çarşı

  • 0
  • 867
Yazı Boyutu:

İzmir’inAliağa ilçesinde, kent merkezinde yer alan İzmir Caddesi, yayalaştırılıp peyzajdüzenlemeleri yapılarak cazibe merkezi bir çarşıya dönüştürülecek. Projeye,Aliağa Belediyesi ve Aliağa esnaf Sanatkalar Odası arasında imzalananprotokolle start verildi.

AliağaBelediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, projeyle Aliağa esnafının canlanacağı vevatandaşların da aileleriyle rahat bir alışveriş yapacakları çarşıyakavuşacağını söyledi.    

HÜSEYİN EKREN; AVM VEMARKETLERE KARŞI ÇÖZÜM: İZMİR CADDESİ PROJESİ
İzmirCaddesi’nin trafiğe kapatılarak, peyzaj düzenlemeleri yapılarak Aliağa’nınsimgesi olacak bir alışveriş çarşısına dönüştürülmesi için hazırlanan projeAliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz ve Aliağa Esnaf Sanatkarlar OdasıBaşkanı Hüseyin Ekren tarafından imzalanan protokolle başladı.

AliağaBelediyesi Başkanlık Makamında düzenlenen protokol imza törenine Aliağa Esnafve Sanatkarlar Odası yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

AliağaBelediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’un projeye çok sıcak yaklaştığını ve esnafıntam desteğiyle projenin hayata geçtiğini vurgulayan Esnaf Sanatkarlar OdasıBaşkanı Hüseyin Ekren, “Esnafımız AVM’ler ve büyük marketler nedeniyle büyükbir mağduriyet yaşıyor. Yasa yıllardır mecliste bekliyor. Biz, Aliağa’da busorunu çözebilmek için harekete geçtik. İzmir Caddesi yeniden düzenlenerekmodern bir alışveriş çarşısına dönüşecek. Hem esnafımız güçlenecek hem deAliağa halkına keyifli bir alışveriş çarşısı oluşturmuş olacağız.” Dedi. 

BAŞKAN OĞUZ: PROJEMİZİESNAF VE VATANDAŞIMIZIN TAM DESTEĞİYLE YAPIYORUZ”
AliağaBelediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, projenin hayata geçmesiyle Aliağa kentmerkezinde vatandaşların aileleriyle birlikte alışveriş yapıp zamanlarınıgeçirebileceği bir çarşının oluşacağını söyledi. Başkan Oğuz, “Bu projemiziesnafımız ve vatandaşlarımızın tam desteğiyle yapıyoruz. Yaz aylarında ikibilgilendirme toplantısıyla projemizin detaylarını esnafımızla paylaştık,görüşlerini aldık. Aliağamıza yakışan bir çarşıyı en kısa zamanda kentimizekazandırmak istiyoruz” dedi.

BaşkanOğuz, İZSU’nun caddede içme suyu şebekesi çalışmalarını tamamlaması ve TEDAŞ’ınenerji hatlarını yer altına almasının ardından hızla çalışmalarıntamamlanacağını ifade ederek, “Şimdiye kadar bu projeyi bitirebilirdik. Ama Yapboz olmaması için İZSU ile TEDAŞ’ın çalışmalarını bitirmesini bekliyoruz.Altyapısı bittikten sonra peyzaj ve diğer düzenlemelerimizi kısa süre içindebitireceğiz” dedi. 

BAŞKAN OĞUZ’DAN YENİPROJELERİN MÜJDESİ
AliağaBelediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, İzmir Caddesi dışında yeni cadde düzenlemeprojelerinin de müjdesini verdi. Başkan Oğuz, “Bundan sonra düzelteceğimiz ikisokağımız daha var. Sebastiana Logana Caddesi’ni ve Onat Kutlar Caddeleriniyeniden düzenleyerek kent merkezimizi çağdaş bir görünüme kavuşturacağız. Projelerimizhazır, ihale aşamasına kadar getirdik. Kısa zamanda onları da bitireceğiz.”Dedi. 

İZMİR CADDESİ PROJESİ

AliağaBelediyesi tarafından Araç trafiğine kapatılacak ve “Çarşı” konseptine uygundüzenlenecek Projeye göre, İzmir Caddesi’ne sadece Acil durumlarda ve bellisaatlerde esnafın ihtiyaçlarını karşılamak için araç girebilecek. Caddeyayalaştırılarak vatandaşlara tüm gün vakit geçirebilecekleri bir alışveriş veyaşam alanı oluşturulacak. Proje kapsamında ağaçlandırma, oturma bankları,ışıklandırma, tretuvar, alt ve alt yapı çalışmaları yapılacak. AliağaBelediyesi, projenin hazırlık aşamasında cadde esnafını biraraya getirerekproje hakkındaki görüşlerini aldı. Değerlendirme toplantılarında hazırlanantaslak proje esnafın görüşüne açılmış, esnaftan ve vatandaşlardan alınangörüşlerle projenin geliştirilmesine karar verilmişti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv