Celsus’da bir dünya prömiyeri

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın(İKSEV) düzenlediği 32. Uluslararası İzmir Festivali, 1 Temmuz 2018 Pazar akşamı Celsus Kütüphanesi’nde bir dünya prömiyeri ile taçlanacak.

  • 0
  • 351
Celsus’da bir dünya prömiyeri
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın(İKSEV) düzenlediği 32. Uluslararası İzmir Festivali, 1 Temmuz 2018 Pazar akşamı Celsus Kütüphanesi’nde bir dünya prömiyeri ile taçlanacak. Akordeon sanatçısı, besteci Richard Galliano’nun yakın arkadaşı flütist Massimo Mercelli’ye ithaf ettiği “Jade Concero” ilk kez 32. Uluslararası İzmir Festivali’nde, Cameristi Della Scala eşliğinde bizzat Massimo Mercelli tarafından seslendirilecek.
         
32. Uluslararası İzmir Festivali’nin sondan bir önceki konseri Richard Galliano & Cameristi Della Scala 1 Temmuz 2018 Pazar akşamı saat 21.00’de Celsus Kütüphanesinde yapılacak. Konserde, ellinin üzerinde kaydı bulunan, solist ve besteci olarak çağımızın en verimli sanatçılarından biri kabul edilen Richard Galliano’nun, yaylı çalgılar ve akordeon için yaptığı bestelerinin yanı sıra Giovanni Sollima, Astor Piazzolla ve Antonio Vivaldi’nin eserleri de seslendirilecek. Konsere; Jade Konçertonun dünya prömiyerinde çalacak Massimo Mercelli’nin yanı sıra, Piazzolla’nın iki eserinde keman sanatçısı Laura Marzadori ve kontrbas sanatçısı Giuseppe Ettore solist olarak katılacak.
         
Konseri izlemek isteyenler için İzmir Büyükşehir Belediyesi 1 Temmuz 2018 Pazar günü saat 18.00 – 18.30 arasında DEÜ. Sabancı Kültür Merkezi önünden (kara tarafı) ücretsiz servis kaldıracak. Etkinliğin biletleri Biletix’ten alınabilir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv