Çeşme Altınyunus sanat galerileri’nde sezonun son sergileri: Funda İyce Tuncel – Mahmut Durmuş

  • 0
  • 1.455
Yazı Boyutu:

Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nin geleneksel yazsergileri,  “2 Usta İki Sergi” adıaltında 03 Ağustos 2013 tarihinde Çeşme Altınyunus Sanat Galerileri’nde açıldı.Açılışa, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, pek çok sanatçı,akademisyen ve kalabalık sanatsever topluluğu katıldı.

2 farklı sanat dalı ile 2 farklı sanatçıyı buluşturan busergide yağlıboya / pentür dalında Funda İyce Tuncel, özgün baskıresim dalındaMahmut Durmuş’un kişisel eserleri sergileniyor.

Funda İyce Tuncel çalışmalarında her zaman kadınları ve kuşları soyutlamaktadır. Resimleriniönceden tasarlamadan spontan olarak çizmektedir. Mahmut Durmuş iseçalışmalarında, geleneksel tasarım olanaklarından yararlandığını, kendisi veçevresi ile kurduğu bağda ortaya çıkan yaşam deneyimini bir başka katmandayeniden yaratmaktadır.

 Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, Selçuk Yaşar Sanat Galerisitarafından organize edilen “2 Usta 2 Sergi“ adlı kişisel sergiler 08 Eylül 2013tarihine kadar gezilebilir. Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde çok değerlisanatçılardan oluşan kış sergileri İzmir’de Ekim ayında Cavit Atmaca resimsergisi ile devam edecek.

FUNDA İYCE TUNCEL
1968 yılında Ankara`da doğdu. Gazi Üniversitesi, Gazi EğitimFakültesi, Resim İş Bölümü`nde öğrenim gördü. 1992 - 1995 yılları arasındaAtatürk Kültür Merkezi`nde sanat danışmanlığı yaptı. Uluslararası PlastikSanatçılar Derneği, Akdeniz Kadın Sanatçılar Birliği Pan-Mediterranean WomenArtists Network ile Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği üyesi olansanatçı; 1998-2002 yılları arasında BRHD`nin Genel Sekreterlik görevini yürüttü.Çağdaş Sanatlar Vakfı’nın kurucu üyesi oldu. Uluslararası Kinidos Kültür SanatAkademisi kurucu üyesi oldu. UKKSA’nın sergi ve workshoplarına katıldı.

Dünya Sanat Vakfı’nın (World Art Foundation, WAF) OrangeCounty California’da düzenlediği World Art Expo 09 Sanat Fuarında, üçüncülüködülü aldı. Bugüne kadar 36 kişisel sergi gerçekleştirdi. Sanatını veeserlerini konu alan ilk kitabı 2008 yılında, “Göç İmgeleri” adlı ikinci kitabıise 2013 yılında basıldı.

Eserleri, kişisel ve kurumsal koleksiyonlarda bulunmakta,yurt içinde ve dışında çeşitli bienal ve fuarlarda sergilenmektedir. Yurtiçinde ve yurt dışında pek çok kişisel ve karma sergiye katılan sanatçının üçödülü bulunmaktadır.

MAHMUT  DURMUŞ
1962 yılında Konya’da doğdu. 1988 yılında Dokuz EylülÜniversitesi, Buca Eğitim Fakültesi, Resim-İş Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu.1989 - 1991 yılları arasında Bilkent Üniversitesi, Güzel Sanatlar FakültesiBaskıresim Uzmanı olarak görev yaptı. 1997 yılında Hacettepe ÜniversitesiG.S.F. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans programını tamamladı. 1993 -2004 yılları arasında Uludağ Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Güzel SanatlarEğitimi Bölümü, Resim–İş Eğitimi A.B.D’nda Öğretim Görevlisi olarak görevyaptı. 2004 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel SanatlarEğitimi Bölümü Resim- İş Eğitimi A.B.D’ da Öğretim Görevlisi olarak  göreve başladı. Halen aynı  kurumda çalışmalarına devam etmektedir.

Yurt içinde ve yurt dışında kişisel ve karma sergi açtı.Yarışmalara katılan sanatçı 51. ve 52. Devlet Resim Heykel Yarışmaları ÖzgünBaskıresim Dalında mansiyon ödülü, D.E.Ü. 1. Sanat Şenliği Özgün BaskıresimDalında birincilik ödülü, Ege Üniversitesi Hasta Derneği “Diabet” konulu ResimYarışması’nda üçüncülük ödülü aldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv