Çeşme Belediyesi'nin '5 yıldızlı' yurdu gün sayıyor

  • 0
  • 808
Yazı Boyutu:

ÇeşmeBelediyesi'nin 1 milyon 755 bin liralık yatırımla inşa ettiğni '5 yıldızlı'öğrenci yurdunun tamamlanmak üzere olduğunu müjdeleyen Tütüncüoğlu,"Yurdun kişi sayısı az olduğu için kız öğrenciler eğitim göremiyordu,sosyal adaletsizlik düzelecek" dedi

ÇeşmeBelediyesi'nin ilçede okuyan turizm meslek lisesi öğrencileri için Haziranayında yapımına başladığı 164 yatak kapasiteli, öğrencilerin; ütü, kütüphane,kafeterya gibi tüm gereksinimlerinin düşünüldüğü öğrenci yurdunun yapımındasona yaklaşılıyor. Tamamı Çeşme Belediyesi tarafından karşılanılan 1 milyon 755bin liralık yatırımla hayata geçen proje yüzde 95 oranında tamamlandı. Binanıntüm iç ve dış inşa çalışmalarının tamamlandığını vurgulayan Çeşme BelediyeBaşkanı Faik Tütüncüoğlu, "Bina içinde afak rötuşların da tamamlanmasınınardından öğrencilerimizin kullanımına hazır hale gelecek" dedi.

Herkatta ütü ve çamaşır odası
ÇeşmeBelediyesi tarafından yapılan 2 bin 550 metrekare büyüklüğündeki yurt binasınınöğrencilerin eğitimlerini sürdürdükleri ve pratik yaptıkları 'Uygulama Oteli'ile de koridor aracılığıyla ara bağlantısı kurularak, öğrencilerin kışın dışarıçıkmadan yurt binalarından doğrudan otele giriş yapabilmeleri sağlandı. Yapılanyurt binasının yerlerinin granit, duvarlarının da saten alçı olduğu, kolayulaşım ve yoğunluğa müsaade etmemek adına her katta ayrı ütü ve çamaşır yıkamave kurutma odalarının bulunduğu bildirilirken odalara özel banyo iletuvaletlerin yanı sıra her öğrenci için ayrı çalışma masa ve sandalyesi deolacak.

Kızlareğitim göremiyordu
İlçedekimevcut yurt binasının yetersizliğini nedeniyle çalışmalara başladıklarınıbelirten Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, "Mevcut yurdun kişisayısı yeterli olmadığı için erkekler yurtta kalıyor. Kızlara ise yer yoktu.Bazı kız öğrencilerin ailesi çocuklarına ya ev tutuyor ya da birlikte burayataşınıyorlar fakat maalesef her aile bu maddi yükün altından kalkabilecekimkanlara sahip değil. Bu nedenle burayı kız öğrenciler ya tercih etmiyor yada  eğitimini sürdüremiyordu. Yeni yurt binasıyla hem sosyal adaletsizliğidüzelteceğiz, hem de çocuklarımız daha iyi imkanlarda eğitimlerini devamettirebilecekler " diye konuştu.

Yapmadılar,yaptırmadılar
"Çokönceden ihtiyaç duyulan ve tamamlanması gereken bir binaydı" diyenTütüncüoğlu, , şöyle devam eti: "Görevi yatılı okuyan öğrencilerin barınmaimkanlarını sağlamak olan makamların, hem kendileri yapmayıp hem de bizimyapmamamız için işi yokuşa sürmelerine, izin vermeyip elimizi-kolumuzuoyalamalarına şahit olduk. Aylarca ilgili makamlardan izinlerin gelmesinibekledik. Gelmeyen izinler sonucu şimdi başlasak şu zaman tamamlarız dediğimizbinanın bitim tarihinde anca temelini atabildik fakat güzel bir sonuç ortayaçıktı. Öğrencilerimize dört dörtlük, 5 yıldızlı bir yurt binası inşaettik" şeklinde konuştu. 
Marina’ya400 metre

Öğrencilerinyemek ihtiyacının karşılanması ve sosyalleşebilmeleri için yurt içinde 3 kattada olmak üzere toplam 300 metrekarelik bir alan restoran ve kafe olaraktasarlandı. Restoran içi erişimin bulunduğu kafe bölümüne ayrıca katlardan dadoğrudan ulaşılabiliniyor. Dalyan Mahallesi'nde inşa edilen yurt binası,bölgenin çarşısı olan restoran ve kafelere de birkaç yüz metre uzaklıktaolmakla birlikte Dalyan Marina'nın 400 metre uzağında ve odaların öğrenciodalarının çok büyük bir bölümü Dalyan Marina ve denizi görecek şekilde inşaedildi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Çelikkaya ailesinin acı günü

Arşiv