Çeşme’nin kalbi yeniden hayat buluyor!

Yıllardır atıl durumda bulunan ve kaçak yapılar tarafından işgal edilen Cumhuriyet Meydanı denizle ve yeşille buluşuyor, Çeşme’nin kalbi yeniden hayat buluyor.

  • 0
  • 199
Çeşme’nin kalbi yeniden hayat buluyor!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Toplam 21 bin 299 metrekare alanda, içerisinde Çeşme Kent Müzesi’nin de yer aldığı meydana yüzlerce özel ağaç dikilerek; çevreye duyarlı, kent dokusunun kültürünü geleceğe taşıyan yeni bir meydan kazandırılıyor. Göreve geldiği günden bu yana Çeşme’nin kanayan yaralarına katılımcı ve insan odaklı bir anlayışla kalıcı çözümler üreten Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, turizm destinasyonlarının başında yer alan Çeşme’ye Avrupa standartlarında bir meydan kazandırıyor. 
 
Kaçak yapılar ve işgaller kaldırıldı
Kısa bir süre önce Cumhuriyet Meydanı’nı yenileyerek, kentin çehresini değiştiren Oran, yıllardır sorun haline gelen tarihi Çeşme Kalesi ve Kervansaray karşısındaki işgalleri de kaldırarak, meydanı denizle ve yeşille buluşturacak olan 2. Etap meydan projesi için kolları sıvadı. Çeşme Belediyesi tarafından proje bedelinin 6 Milyon TL olarak duyurulan meydan düzenlemesinin turizm sezonuna yetiştirileceğinin de altı çizildi.
 
Kanayan yaralara kalıcı çözümler
Kentlerin meydanlarıyla var olduklarına ve meydanların kentlerin kalbi olduğuna dikkat çeken Oran, “Kentimizin yüzü olan Cumhuriyet Meydanımızı yeniden inşa ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu tarafa Çeşme'mizde adil ve verimli belediyecilik anlayışı çerçevesinde görevimize dört elle sarıldık. Çeşme meydanımıza modern bir görünüm kazandırarak, Türkiye’nin incisi Çeşme’mizin doğasına ve kültürüne uygun hale getiriyoruz. Yeşilin her tonunun coşkuyla filizlendiği, mavinin en güzel tonlarının toprakla, yaşamla kucaklaştığı, binlerce yıllık tarihe ve kültürel değerlere ev sahipliği yapan, özgürlüklerin, sanatın, insan haklarının kent hafızasına nüfus ettiği Çeşme’mize yakışır bir meydan kazandırıyoruz” dedi.
 
“Yeşili ve maviyi öne çıkarıyoruz”
Oran, “Çeşme Belediyesi olarak kentimizi geleceğe hazırlarken betonu değil, yeşili arttırmaya gayret ediyoruz. İnsan odaklı hizmet anlayışımızla hem Çeşmeli yurttaşlarımıza hem de Çeşme’mizde misafir ettiğimiz milyonlarca vatandaşımıza ölümsüz anılar biriktirecekleri bir meydan hediye ediyoruz” diye konuş

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv