Çeşme’de kruvaziyer bayramı

  • 0
  • 936
Yazı Boyutu:

Çeşme, şimdiye kadar limanına yanaşan en büyük kruvaziyergemisini ağırladı. Ryndam gemisinden inen bin 250 yolcu, ilçede bol bolfotoğraf çekti, esnafa erken bayram yaşattı.  

İlk kruvaziyer gemisini 2011’de ağırlayan Çeşme, dev birkruvaziyer gemisine ‘durak’ oldu. Şimdiye kadar en fazla 700’e yakın yolcukapasitesi bulunan gemileri konuk eden Çeşme Limanı’na bin 250 yolcu, 580personeli bulunan Ryndam adlı kruvaziyer gemisi yanaştı. İçinde kumarhane,yüzme havuzu, sauna, güzellik ve jimnastik merkezi, bar, gece kulübü ve amfitiyatro bulunan, Ryndam limana yanaşmasıyla, ilçeyi hareketlendirdi. Çeşme’yigezen, bol bol fotoğraf çeken ve alışveriş yapan yüzlerce turist ilçe esnafına bayramıerken getirdi. 

35 bin yolcu
İlçenin 2011’de başladığı kruvaziyer turizminde büyük mesafekaydettiğini belirten Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu,  ilçeyi tercih eden turist, kruvaziyer gemisive turizm firması sayısında hızlı bir artış olduğunu açıkladı. BaşkanTütüncüoğlu, şöyle devam etti: “Sadece 2 yıl önce 211 yolcu ağırlayan ilçemizinlimanı bu yıl, tek bir gemide bin 250 yolcu ağırladı. Bu gelişme, kruvaziyerturizminde hem doğru yolda hem de iddialı olduğumuzu bir kez dahagösteriyor.  Bu yıl ilçemize 53 sefergerçekleşti, Çeşme’ye kruvaziyer gemisi ile gelen turist sayısı 35 bine ulaştıve seferler düzenlenmeye devam ediyor.”  

En iyi seçildi

Çeşme Limanı’na önümüzdeki yıl ziyaret edecek gemilerininbağlantılarının da şimdiden yapılmaya başlandığı bilgisini veren BaşkanTütüncüoğlu, 2012 yılında kruvaziyer dünyasının saygın yayınlarından bir tanesiolan Londra kaynaklı Cruise Insight adlı derginin Çeşme’yi ‘Kendini En İyiGeliştiren Destinasyon’ seçtiğini hatırlattı. Tütüncüoğlu, “Hem ilçemize gelen turistsayısının artması hem de yurtdışında aldığımız olumlu tepkiler, kısa zamandageldiğimiz noktanın göstergesi... Birkaç yıl içinde deniz, kum ve güneşinbaşkenti Çeşme, kruvaziyer turizminin önemli markalarından bir tanesi olacak.” diyekonuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv