Çevreci bilinci ödül getirdi

Konak Belediyesi, Atık Pil Toplama Kampanyası’nda 5 Ton 415 Kilogram atık pil toplayarak ilçe belediyeleri kategorisinde birinci oldu.

  • 0
  • 353
Çevreci bilinci ödül getirdi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi, Atık Pil Toplama Kampanyası’nda 5 Ton 415 Kilogram atık pil toplayarak ilçe belediyeleri kategorisinde birinci oldu. Konaklı hemşehrilerini kutlayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Çocuklarımızın geleceği için çevreye sahip çıkan tüm Konaklı hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.
 
Konak Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği(TAP) ile ilçe belediyeleri işbirliğinde bu yıl 24. kez düzenlediği Atık Pil Toplama Kampanyası’nda birinci oldu. Atık pillerin toplanmasına ilişkin yürüttüğü etkin çalışmalar sonunda Konak Belediyesi 5 Ton 415 Kilogram atık pil toplarken, İzmir il genelinde 28,2 Ton atık pil toplandı. Geçtiğimiz günlerde çalışmaları ulusal ve uluslararası platformlardan ödül üstüne ödül alan ve bu gururu Konaklılarla paylaşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Atık Pil Toplama Kampanyası’nda elde edilen birinciliğin kendisini daha da gururlandırdığını, gelecek adına, çocuklarımız adına umuda sevk ettiğini söyledi.

Batur, önceliğimiz çevre   
Bilim ve teknoloji alanında hızlı ilerlemelerin kaydedildiği tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çevresel sorunların baş gösterdiğinin altını çizen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, eğer çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakmak istiyorsak çevreyi korumak önceliğimiz olmalıdır dedi. Bu noktadan hareketle Konak Belediyesi olarak çevre koruma odaklı hizmet ağlarını her geçen gün geliştirdiklerini belirten Batur, “Tüm dünyada baş gösteren çevre felaketlerinin önüne geçmek için her türlü adımı atıyoruz. Kimyasal atıkların çevreye verdiği zararın hepimiz farkındayız. Atık pil toplama kampanyası, toplumda farkındalık yaratmak, çevre bilincini geliştirmek adına bizim de yerel yönetimler olarak üzerinde fazlaca durduğumuz, büyük önem atfettiğimiz bir kampanya. Katılan tüm Konaklı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bu dünya hepimizin” dedi.

Atık piller nasıl toplanıyor  
Yaklaşık 5,5 Ton atık pil toplayarak ilçe belediyeleri arasında beş yıl içinde 3 kez birinci olan Konak Belediyesi, atık pillerin toplanmasında etkin ve verimli bir çalışma yürütüyor. Eğitim öğretim kurumları başta olmak üzere kamu ve özel kurumlar ile Konak Belediyesi hizmet binalarında yerleştirdikleri atık pil toplama kutuları ile atık pillerin çevreye atılmasının önüne geçen Konak Belediyesi, topladıkları atık pilleri makbuz karşılığında teslim alıyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv