Çevreye anlamlı mesaj

Karabağlar Belediyesi’nin yaz kurslarına katılan çocuklar çevre bilincine dikkat çekmek amacıyla pet şişelerden sandal yaparak farkındalık yarattılar.

  • 0
  • 784
Çevreye anlamlı mesaj
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi’nin yaz kurslarına katılan çocuklar çevre bilincine dikkat çekmek amacıyla pet şişelerden sandal yaparak farkındalık yarattılar.

Karabağlar Belediyesi tarafından çocukların yaz dönemlerini en iyi şekilde geçirmelerini sağlamak amacıyla 7 semt merkezinde yaz kursları düzenlendi. Haftanın belirli günleri değişik etkinliklere katılan çocuklara bu kez de çevre bilincine dikkat çekmek ve atıkları değerlendirme konusunda çalışmalar yapıldı. Doğaya atılan ve çözümlenmesi yılları alan evsel atıkları yaptıkları çalışmalarla yeniden hayata kazandıran çocukların yaptığı son çalışma büyük ilgi gördü.

Çevre bilincine dikkat çektiler
Bir hafta boyunca 200’e yakın pet şişe toplayan çocuklar daha sonra onları birleştirdi. Eğitmenleri eşliğinde sprey boyalarla pet şişeleri boyama yapan çocuklar estetik olarak gerçeğinden ayrılmayacak kadar güzel bir sandal yaptılar. Çevre bilincine dikkat çekmek amacıyla bu çalışmayı yaptıklarını belirten çocuklar, pet şişelerden yaptıkları sandalı önümüzdeki günlerde denize giderek yüzdüreceklerini söylediler.

Önemli mesaj verdiler
Yetkililer, semt merkezinde kurslara katılan çocukların pet şişelerden  sandal yaparak farkındalık yarattıklarını, ayrıca çevrenin korunması adına da önemli bir mesaj verdiklerinin altını çizdiler.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv