Çiçek Kardeşler 2017'de yeni projelerle geliyor

Geride bıraktığımız 2016 yılını değerlendiren Çiçek Kardeşler İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çiçek, 2017 yılında hayata geçirecekleri projeleri hakkında bilgiler verdi.

  • 0
  • 699
Çiçek Kardeşler 2017'de yeni projelerle geliyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Geride bıraktığımız 2016 yılını değerlendiren Çiçek Kardeşler İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çiçek, 2017 yılında hayata geçirecekleri projeleri hakkında bilgiler verdi.
 
2016 yılının tüm sektörler açısından olduğu gibi inşaat sektörü için de sıkıntılı bir yıl olduğunu kaydeden Çiçek, özellikle 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ardından sektörün ciddi bir durgunluk yaşadığını söyledi.
 
Ancak tüm olumsuzluklara rağmen, sektörün kısa süre içinde yeniden toparlandığına dikkat çeken Mustafa Çiçek,  “Kendi öz sermayesiyle proje üreten firmalar ayakları yere sağlam bastığından dolayı dalgalanmaların yaşandığı dönemlerden çok daha az etkileniyor. Çiçek Kardeşler İnşaat olarak, biz de kendi öz sermayesiyle proje üreten bir firmayız. Bundan dolayı geride bıraktığımız 2016 yılının sancılı sürecinden çok da etkilenmedik. Projelerimize devam ettik ve önümüzdeki dönemde hayata geçireceğimiz projelerimizin çalışmalarına başladık” diye konuştu.
 
SATIŞLARI BÜYÜK ORANDA TAMAMLANDI 
İzmir iş hayatının yeni merkezi olan Bayraklı'da 2016 yılında hizmete sundukları Çiçek Plaza'da büyük oranda satış ve kiralamayı tamamladıklarını dile getiren Mustafa Çiçek, “Çiçek Plaza'nın 4'te 3'ünden fazlasının satışı tamamlandı. Bu geride bıraktığımız 2016 piyasası için oldukça iyi bir oran. Yapım ve satışı kısa bir sürede tamamlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
 
İZMİR'İN İLK YEŞİL BİNA SERTİFİKASI 
Güzelbahçe'de 2016 yılında satın aldıkları ve Güzelbahçe'nin en değerli arazilerinden biri konumundaki Oba Camping'in bulunduğu 21 dönümlük alanda 80 adet lüks konutun temellerini 2017 yılında atacakları bilgisini de veren Mustafa Çiçek, projelerinin hem Güzelbahçe'ye hem de tüm İzmir'e prestij katacağını vurguladı.
 
Projelerinin denize 75 metre cephesi bulunduğunu ve tasarımlarının son şeklini almaya başladığını aktaran Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim açımızdan çok önemli bir proje. İzmir'in ilk çevreye duyarlı, yeşil bina sertifikasına sahip konutları bu projede hayata geçirilecek. Üçer katlı blokların tamamı A plus, toplam 80 adet konuttan oluşacak. Güzelbahçe'de bu denli büyük ölçekte ve bu tür doğal peyzaja sahip bir proje ve arsa yok. 3 + 1 ve 4 + 1 dairelerden oluşacak projemizde evlerin tümü deniz, havuz ve bahçe manzaralı olacak. Site içinde 2 adet büyük yüzme havuzu, yürüyüş yolları, hobi bahçeleri ve kapalı otopark bulunuyor. Ayrıca projemizde tanınmış bir markaya ait 2 bin metrekare büyüklüğünde spa ve fitness merkezinin yer alması konusunda görüşmeler yapıyoruz. Elbette tüm bunlar toplandığında ciddi bir yatırım. Yaklaşık          25 milyon dolarlık bir proje. Nisan - Mayıs ayları gibi lansmana çıkmayı planlıyoruz. Bunun dışında yine Güzelbahçe - Urla aksında yeni projelerimiz de olacak”
 
2017'DE CİDDİ TALEP YAŞANACAK 
2016 yılında piyasalarda ötelenen ciddi bir talep oluştuğunu hatırlatan Mustafa Çiçek, yaşanan kur dalgalanmalarının ve ekonomik krizin, gayrimenkulün en korunaklı liman olduğunu bir kez daha gösterdiğinin altını çizdi.
 
Gayrimenkulün, alıcısına hiç bir zaman zarar ettirmediğine dikkat çeken Çiçek, “Genç nüfusun çok olduğu ülkemizde gayrimenkule talep artarak çoğalacaktır. Önümüzdeki 2017 yılında da ötelenen talepler yeniden gündeme gelecek ve ciddi bir talep artışı yaşanacak. Ancak yükselen döviz kurunun konut fiyatlarına yansıması kaçınılmaz. 2017'nin özellikle ikinci çeyreği, hem talep artışının yaşanacağı, hem de ülke ekonomisinin daha normale döneceği bir dönem olacak” ifadesini kullandı.
 
İZMİR'İN POTANSİYELİ KATLANARAK ARTACAK 
İzmir'in 2017'de önünün açık olduğunu söyleyen Mustafa Çiçek, gerçekleştirilen ulaşım yatırımlarının İzmir'e büyük olanaklar tanıdığını açıkladı. İstanbul - İzmir Otoyolu ve Ankara - İzmir Hızlı Tren Hattı'nın bitmesinin ardından İzmir'in varolan potansiyelinin katlanacağını dile getiren Çiçek, İstanbul ve Ankara'dan İzmir'e gelen göçün de artacağını sözlerine ekledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv