Çiçek Kardeşler'den Güzelbahçe'de yeni proje

İlk ofis projesi olan Çiçek Plaza'yı Bornova'da hizmete sunan Çiçek Kardeşler İnşaat, İzmir'de 25 milyon dolarlık yeni yatırıma hazırlanıyor.

  • 0
  • 615
Çiçek Kardeşler'den Güzelbahçe'de yeni proje
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İlk ofis projesi olan Çiçek Plaza'yı Bornova'da hizmete sunan Çiçek Kardeşler İnşaat, İzmir'de 25 milyon dolarlık yeni yatırıma hazırlanıyor.

Çiçek Kardeşler İnşaat Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Çiçek ve Kazım Çiçek, 2016 yılında satın aldıkları ve Güzelbahçe'nin en değerli arazilerinden biri konumundaki Oba Camping'in bulunduğu 21 dönümlük alanda 80 adet lüks konut yapacaklarını söyledi.

Bornova'da yaşama geçirdikleri Çiçek Plaza'nın iş dünyasının ofis ihtiyacına cevap verdiğini kaydeden Çiçek Kardeşler İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Çiçek, “Güzelbahçe'deki proje, İzmir'e prestij katacak. Denize 75 metre cephesi bulunan projemiz üçer katlı bloklarda tamamı A plus toplam 80 adet konuttan oluşacak. Güzelbahçe'de bu denli büyük ölçekte ve bu tür doğal peyzaja sahip bir proje ve arsa yok. 3+1 ve 4+1 dairelerden oluşacak projemizde evlerin tümü deniz, havuz ve bahçe manzaralı olacak. Site içerisinde yaklaşık bin metrekarelik 2 adet yüzme havuzu, yürüyüş yolları, hobi bahçeleri ve kapalı otopark bulunuyor. Ayrıca projemizde tanımış bir markaya ait 2 bin metrekare büyüklüğünde spa ve fitness merkezinin yer alması konusunda görüşmeler yapıyoruz. Elbette tüm bunlar toplandığında ciddi bir yatırım. Yaklaşık 25 milyon dolarlık bir proje. Yapımına 2017 yılının ilk aylarında başlayıp 20 ay gibi bir sürede teslim etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Sektörde kalıcı ve nitelikli projeler üretmenin, nicelikten önce geldiğine inandıklarını belirten Çiçek, kalıcı olmanın anahtarının, müşteriyi mutlu eden özel projeler ortaya koymaktan geçtiğini dile getirdi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ADI VAR, KENDİ YOK
İzmir'de kentsel dönüşümün çok konuşulmasına rağmen bir türlü istenen şekilde gerçekleştirilemediğini kaydeden Çiçek Kardeşler İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çiçek de, dönüşüme açılmış ne yerel yönetimden ne de bakanlıktan bir alan bulunduğunun altını çizdi.

Kentin dörtte üçünün bir an önce yenilenmeye ihtiyacı bulunduğuna dikkat çeken Çiçek, sözlerine şöyle devam etti: “İzmir, gecekondu ve plansızlığın en fazla olduğu kent. İstanbul ve Ankara'da da gecekondu alanları var; ancak oralarda yenilemeye bizden çok önce başladılar ve işleyen bir süreç mevcut. Ancak İzmir'de bu yönde bir gayret de görmüyoruz. Yerel yönetimle hükümet arasında bir uyumsuzluk meselemiz var. 'Eskiyi yık, yerine yenisini yap' mantığıyla kentsel dönüşümü gerçekleştirmeye çalışıyoruz ki; bu da geçerli bir yöntem değil. Geleceğe yönelik planlı bir ilerleme yok. Kentsel dönüşümde ciddi bir atılım olduğu takdirde, şirket olarak biz de müdahil oluruz. Örneğin, Bostanlı ve Üçkuyular arasındaki sahil hattındaki alan 40 - 50 yıllık binalardan oluşuyor. Bu binaların tümü ciddi risk taşıyan yapılar. İzmir'in bir an önce bu konuda planlamalarını yapıp, sosyal donatı alanlarını içinde barındıran ada bazındaki kentsel dönüşümü gerçekleştirmesi gerekiyor”

SEKTÖRDE 40 YILI GERİDE BIRAKTI
1970'li yıllarda Ali Çiçek tarafından kurulan Çiçek Kardeşler İnşaat, şu an Mustafa Çiçek ve Kazım Çiçek önderliğinde faaliyetlerini sürdürüyor. Şirket, bugüne kadar binden fazla konut ve işyerini hizmete sunarken, toplamda 200 bin metrekarelik inşaat gerçekleştirdi. Son dönemde ise daha çok site projelerine ağırlık veren Çiçek İnşaat'ın yaşama geçirdiği projeler arasında Çiçek Evler, Çiçek Park ve son olarak İzmir iş dünyası için tasarlanan Çiçek Plaza da bulunuyor. Kendi arsalarında üretim yapan firma, kaliteli ve nitelikli projeler inşa ediyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv