Çiğli,“Nazım’la Nazım’ca “ Gecesinde Buluştu

  • 0
  • 591
Çiğli,“Nazım’la Nazım’ca “ Gecesinde Buluştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türk edebiyatının ve dünya şiir tarihinin önemli isimlerinden Nazım Hikmet Ran ölümünün 52. yıl dönümünde Çiğli Belediyesi Konferans Salonu’nda şiir dolu bir geceyle anıldı. Salonu dolduran yüzlerce Çiğlili Nazım Hikmet’in şiirlerini dinlerken kah duygulandı kah gülümsedi.

Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen “Nazım’la Nazım’ca” adlı etkinlik Çiğli Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Geceye Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve eşi Ergül Arslan, meclis üyeleri, muhtarlar, başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Usta şair ölümünün 52. yıl dönümünde tiyatral şiir dinletisi ve türkülerle anıldı.

Yönetmenliğini Murat Savaş’ın yaptığı, müzikleri İzmir Müzisyenler Derneği solistleri tarafından seslendirilen “Nazım’la Nazım’ca” adlı tiyatro gösterisinde Nazım Hikmet’in en güzel eserleri seslendirildi. Nazım Hikmet’in birbirinden güzel ve tanınmış şiirlerinden bestelenen şarkılar ve türküler, salonda bulunan yüzlerce Çiğliliye oldukça duygusal anlar yaşattı. Gecenin sonunda Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan tarafından,  Çiğli Belediyesi Tiyatro Eğitmenleri Murat Savaş ve Okan İşgil ile İzmir Müzisyenler Derneği solistlerine  plaket ve çiçek takdim edildi.

Başkan Arslan: “Nazım’ın Vatanına Duyduğu Aşkın Tarifi Yoktur”
Nazım Hikmet’in Türk şiir tarihindeki yerinin çok özel olduğuna, bu yerin kalıcılığının onun vatanına duyduğu aşkın yüce olmasında, aşkın en güzel hallerini insana geçirebilmesindeki ustalığında aranmasına dikkat çeken Başkan Arslan, “Nazım Hikmet Türk edebiyat tarihinde çok önemli bir yere sahip olmasından öte büyük bir dünya şairidir. Onun şiirlerinde aşkın her türlüsünü bulabilirsiniz. Hepimizi hüzünlendiren, sevindiren şiirleri ile büyüdüğümüz gerçeğini asla unutmadık. Onun şiirleriyle sevdik, sevildik. Bundan sonraki süreçte de çocuklarımız ve gençlerimiz onun şiirleriyle büyümeye devam edecek. Sanatın her alanında ustalara ve onların ürettiklerine saygımız sonsuz. Nazım Hikmet’te böyle duayenlerden biridir. Onda vatanına duyduğu aşkın tarifi yoktur. Böyle önemli sanatçıları anma etkinliklerimize ara vermeden devam edeceğiz. Çiğli, kültür ve sanatın önemli merkezlerinden biridir ve öyle kalacaktır” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv