Çiğli Rotary’nin sihirli eli okula değdi

Uluslararası Rotary2440. Bölge Federasyonu kulüplerinden Çiğli Rotary Kulübü, tepeden tırnağa yenilediği Çiğli Tekel Ortaokulu’nu ziyaret etti, dönemin 17. kulübü 1206. toplantısını okul bahçesinde yaptı.

  • 0
  • 463
Çiğli Rotary’nin sihirli eli okula değdi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Uluslararası Rotary2440. Bölge Federasyonu kulüplerinden Çiğli Rotary Kulübü, tepeden tırnağa yenilediği Çiğli Tekel Ortaokulu’nu ziyaret etti, dönemin 17. kulübü 1206. toplantısını okul bahçesinde yaptı. Etkinliğe Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Uğurlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi İzsu Koruma ve Güvenlik Daire Başkanı Ertan Çapan 2440. Bölge guvernörü Ertan Soydan, 2440 Bölge Geçmiş Dönem Federasyon Başkanı Güneş Ertaş ve Çiğli Rotary Kulübü üyeleri katıldı.

 Konuklara “Hoş Geldiniz” diyen Çiğli Tekel Ortaokulu Müdürü Ayşe Sibel Gezer, “Eğitim öğretime verilen destek çok önemli, çok kıymetli ve ülkemizin  geleceği olan evlatlarımız hepimizin evlatları. Toplu iğnesinin başı kadar emeği olan bile bizim için çok önemlidir, başımızın tacıdır. Verdiğiniz destek için sonsuz teşekkürler” dedi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çiğli Rotary Kulübü Başkanı Osman Oğuz, yapılanın bir eğitim hizmeti olduğu, kendisinin de bir eğitimci olması nedeniyle kendisi için daha farklı bir mutluluk kaynağı olduğunu belirterek, “Sene başında okula hizmet götürme talebimizi ilettiğimiz Çiğli Milli Eğitim Müdürü Mesut Uğurlu’nun yönlendirmesiyle Çiğli Tekel Ortaokulu’na hizmet için kollarımızı sıvadık ve belirtilinenin çok üzerinde olan ihtiyacın tümünü çözdük” diye konuştu.

Ayşe Sibel Gezer,-Osman Oğuz, Ertan Soydan
 
Okulun hem dışından başlayarak tamirat yapılarak, boyandığını, spor salonu kantin ve spor salonunun, koridorlardaki bütün panoların yenilendiğini ifade eden Başkan Oğuz konuşmasını şöyle tamamladı: “Çiğli Rotary Kulübü üyelerinin, sponsorlarımızın, hayırseverlerin desteğiyle 80 bin TL’lik bir yatırımla okulun dış boyası, spor salonu, kantin, sınıflar, öğretmenler odası boyandı, yenilendi, tamamen bitik durumda olan bilgi işlem odasına 10 tane sıfır dizüstü bilgisayar alındı. Hepsine çok teşekkür ediyorum.”
İlçe MEM Mesut Uğurlu, hizmetin doğru bir adrese gelmesinden dolayı kendisinin de çok mutlu olduğunu belirterek, Çiğli Rotary Kulüp üyeleriyle gizli kahramanlar hayırseverlere de teşekkür etti.  
Konuşmasına Kızılçullu Köy Enstitüsü mezunu öğretmen çocuğu olduğunu belirterek başlayan Guvernör Ertan Soydan ise okula, eğitime yapılan her şey kendisi için çok önemli olduğunu belirterek okulun başarıları anlatıldıkça gözlerinin sulandığını ifade etti. “Osman Oğuz başkanlığında, onun liderliğinde başarılı bir dönem yaşayan Çiğli Rotary Kulübü’nü kutluyorum” dedi.
Hayata öğretmen olarak başlayıp, öğretmenliğin ardından fakülteyi de bitirerek önce kaymakamlık, sonra hakimlik sınavını kazandığını anlatan Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak, adliye stajı sırasında tanık olduğu ve 11 ölü, 44 yaralı ile sonuçlanan çocuk kavgasının öğretmenliğe dönüşüne neden olduğunu belirterek dünyanın eğitimle kurtulacağını anlattı ve okula verdikleri katkı nedeniyle rotaryenleri kutladı. 

Ayşe Sibel Gezer, Osman Oğuz, Kaya Çıtak, Mesut Uğurlu
Okul Müdürü Ayşe Sibel Gezer, verilen desteğe plaket takdimi yaparak teşekkür etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv