Çiğli’de 1 Mayıs Coşkusu

  • 0
  • 631
Çiğli’de 1 Mayıs Coşkusu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle, Çiğli Belediyesi’nde kutlama töreni düzenlendi.
Çiğli Belediyesi’nde görevli işçiler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle  Çiğli Belediyesi binası önünde düzenlenen törende buluştu. Belediye çalışanları, şarkılar söyleyip, sloganlar atarak 1 Mayıs coşkusuna dahil oldu. Törene, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, DİSK Genel İş 5 No’lu sendikası iş yeri temsilcileri, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, müdürler, belediye çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Arslan, belediye önünde toplanan coşkulu işçilerle halay çekerek İşçi bayramını kutlayan sloganlar attı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Başkan Arslan ve belediye çalışanları Gündoğdu Meydanı’ndaki kutlamalara katıldı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün işçilerin ve tüm emekçilerin en anlamlı bayramı olduğuna, en büyük değerin de emek olduğuna değinen Başkan Arslan, ''Çiğli Belediyesi’nin değerli çalışanları, emekçileri üretiminizle birlikte halka hizmet veriyorsunuz ve sizin birlik dayanışma ve mücadele gününüz olan 1 Mayıs emekçi bayramınızı kutluyorum. Dostcam işçileri aramızda onlarında bayramını kutluyoruz. Mevcut iktidar 13 yıla yakındır ülkemizi yönetiyor. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimlerden önce verdiği vaatleri biz de vereceğiz dercesine tekrar edip yeniden iktidar olan mevcut iktidar bırakın hak vermeyi verilen hakları teker teker geri almak için uğraşıyor. Bizler hepimiz bunların bilincindeyiz. Bir şeyi unutuyorlar Türkiye’de çalışan emekçi sınıfın olduğunu, onların da kendi haklarının gasp edilmemesi için mücadele vereceklerini unutuyorlar. Sizler mücadelenizle bunları yeneceksiniz İşçi sınıfının dayanışması bütün engellemeleri yenecektir. Ben buna inanıyorum yeter ki birlik beraberlik olsun dayanışma olsun. Biz Çiğli Belediyesi olarak ilk defa bu güne özel çalışan emekçi kardeşlerimize bir ödeme yaptık. Bu düşüncelerle hepinizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum”dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv