Çiğli'de Geleneksel İftar Yemeği Buluşması

  • 0
  • 994
Çiğli'de Geleneksel İftar Yemeği Buluşması
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çiğli Belediyesitarafından düzenlenen iftar yemeğinde Çiğlililerle buluştu.  Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar yemeği veren Çiğli Belediyesi, bu kez Çiğli protokolünü ağırlardı. Düzenlenengeleneksel iftar yemeğinde Çiğlideki siyaset ve sivil toplum kuruluşlarınıntemsilcileri bir araya geldi. Vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği Çiğligeleneksel iftar yemeğine, Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı, CHP İzmir İl BaşkanıAli Engin, CHP PM Üyesi Nazik Işık, Çiğli İlçe Emniyet Müdürü Murat Yeşilyurt,İlçe Jandarma Komutan Vekili Hakan Güngör, CHP Çiğli İlçe Başkanı Selim UtkuGümrükçü, CHP il ve ilçe yöneticileri,  meclis üyeleri,  muhtarlar,sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

İftar duası ile başlayan yemekte ramazan ayının bolluk vebereket ayı olduğu vurgulandı. Özellikle ülkenin geçtiği olumsuz koşullarınyarattığı sıkıntıların giderilmesinde ve toplumsal barışın sağlanmasındaRamazan coşkusu ve sevincinin birleştirici, kaynaştırıcı ve barıştırıcı etkisiüzerinde duruldu. Maddi ve manevi güzelliklerin Ramazan ayında toplumun herkesimiyle kucaklandığı ve huzurun tahsis edildiği bir ay olması temennileridile getirildi,  manevi değerler paylaşıldı.

 

RAMAZAN AYI TOPLUMSAL BARIŞIN ADIDIR
Ramazan ayının hayatı iyi yönde değiştirdiğine vurgu yapanÇiğli Kaymakamı Mustafa Arı, “Ramazan ayı bolluk bereketin sofralarımızdaneksik edilmediği, ortak bir çaba sayesinde paylaşma duygumuzun güçlendiği, zorkoşullarda yaşayan insanlara karşı duyarlılığın arttığı özel bir aydır.Toplumsal barışın ve huzurun kaynağıdır. O eski iftar sofralarında coşku vesevinçler paylaşılır. Yoksullar hatırlanır ve el birliğiyle bir şeyler yapmakister insan” dedi.

 

BAŞKAN ARSLAN:”İFTAR SOFRALARINDA HER ŞEY PAYLAŞILIR”
İnsanları ortak bir duygu etrafında buluşturan, aç ve yoksulhalkların mücadelesine dikkatleri çeken, komşular, akrabalar ve dostlarınhatırlandığı Ramazan ayının huzur ayı ve birçok güzelliklere vesile olmasınınönemine değinen Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, “Hepimizin bir olmaya,birlik olmaya, birbirimiz için dua etmeye ihtiyacı var. İftar sofralarındasevdiklerimizle ekmeğimizi, huzurumuzu, sevgimizi, neşemizi kısacası herşeyimizi paylaşıyoruz. Herkesin sofrası bol bereketli olsun, yoksullar içindualarımız kabul olsun. Biz, Ramazan ayında da Çiğli’de yaşayanvatandaşlarımızı unutmadık. Her yıl bu sofralarda yüzlerce kişiyi ağırlıyoruz”dedi.  

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv