Çiğli’de meşaleli yürüyüş ve konser

  • 0
  • 761
Çiğli’de meşaleli yürüyüş ve konser
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıldönümü etkinlikleriçerçevesinde düzenlenen cumhuriyet yürüyüşü ve konser programı bu yıl da büyükcoşku ve ilgiyle karşılandı. Çiğli Belediyesi tarafından 29 Ekim CumhuriyetBayramı’nda meşaleler eşliğinde düzenlenen cumhuriyet yürüyüşü saat 18: 30’da belediye binası önündenbaşladı, Çiğli Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.Yürüyüşe Çiğli Belediye BaşkanıHasan Arslan, CHP İl Başkanı Ali Engin, CHP İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, AKPİlçe Başkanı Özgür Kaner, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşkatıldı.

Vatandaşlar coşkuyla destek verdi

Sloganlar eşliğinde Çiğli Cumhuriyet Meydanı’na yürüyen kalabalığaçevre esnafı ve halk ta alkış tuttu ıslıklarla destek verdi. Günün anlam veöneminin anlatıldığı konuşmaların ardından konser alanına geçildi. Alanıdolduran binlerce kişi, Balkan ezgilerinin eşsiz sesi Gamze Matracı, protestmüziğin özel seslerinden Baran Tuncel ve İzmir Kent Orkestrası eşliğindemuhteşem ve eğlence dolu bir gün geçirdiler. Müzik ziyafetinin ardındanBüyükşehir Halk Dansları Topluluğu’nun harika gösterileriyle tüm Çiğlieğlenceye doydu.

Çiğli cumhuriyetine sahip çıkıyor

Cumhuriyet Bayramı’nın her yıl getirdiği coşkuyla Çiğli’deşölen tadında geçen eğlencelerle herkesin birbirine kenetlendiğine dikkat çekenBaşkan Arslan, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yılını kutluyoruz. Bu basitbir şey değil. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Çiğli cumhuriyetine sahip çıkıyor.Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ve kahraman askerlerimiz sayesindekazandığımız istiklal mücadelemiz, bizleri bugünlere taşımıştır. İçte ve dıştacumhuriyeti yıkmak için ne oyunlar oynandığını hepimiz biliyoruz. Bizler varoldukça, sizler var oldukça, demokratlar var oldukça cumhuriyetimiz süreklipayidar kalacaktır. Her yıl Çiğlide de Türkiye’nin her yerinde de cumhuriyetbayramımızı kutlayacağız. Bizler demokratik cumhuriyetimizi yaşatmak adınasürekli kendimizi yenileyeceğiz. Çağın gerisinde değil çağın ilerisinde olmasınoktasında bütün gayretlerimizi sarf edeceğiz. Cumhuriyetimize kast etmekisteyenleri de her zaman arka planda bırakacağız. Kimsenin oyununagelmeyeceğiz. Burada Çiğlililere şenlikli bir kutlama yapmak adına gayret içinegirdik. Bugün Çiğlili esnafımızı dolaştık Türk Bayrağı dağıttık. Amacımızcumhuriyetimizi daha mutlu bir şekilde kutlamaktı bunu da basardık” diyekonuştu.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Mustafa Turan mali durum tablosunu paylaştı

Bayraklı, halkın belediyesidir!

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Arşiv