Çiğli’de toplu sünnet

  • 0
  • 537
Çiğli’de toplu sünnet
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çeşitli sosyal projeleri aksatmadan devam ettiren Çiğli Belediyesi, geleneksel hale getirdiği toplu sünnet şöleninin sekizincisini düzenledi. Toplu Sünnet Şöleni’nde 100 minik erkekliğe ilk adımı attı.

Çiğli Belediyesi bu yıl da minikleri unutmayarak toplu sünnet düzenledi. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan  ile eşi Ergül Arslan’ın ev sahipliği yaptığı gecede 100 sünnet çocuğu ve aileleri için eğlence düzenlendi. Meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile sünnet çocuklarının yakınlarının katıldığı organizasyonda minikler önce Hacivat-Karagöz orta oyununu izlediler. Daha sonra kendileri için verilen yemeğe katıldılar. Ardından günün eğlence bölümü başladı. Türk halk müziği ve pop müzik şarkıları eşliğinde oynadılar, davul-zurna eşliğinde halaylar çektiler. Çocuklar ve yakınlarının keyifle katıldığı eğlenceye Başkan Arslan’da eşlik etti. Çocuklardan bazılarına günün hatırası, sembolik olarak kına yakılırken, ihtişamlı yaş pasta kesiminde çocuklar çılgınlar gibi eğlendiler.

Gece boyunca çocuklarla bol bol hatıra fotoğrafı da çektiren Başkan Arslan, daha sonra tüm sünnet çocuklarının aileleriyle selamlaştı.
Başkan Arslan: “Çocuklarımızın En Güzel Anlarından Birine Tanıklık Ettik”
Belediyenin yaptığı sosyal projelerle halkın yanında olduğunu belirten Başkan Arslan, geleneksel hale gelen sünnet şölenleriyle önemli bir geleneği yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Ülke gündeminin sarsıcı acı olaylarla çok hızlı bir değişim geçirdiğini ve böylesi büyük acılar yaşanırken belediye olarak ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını belirten Başkan Arslan; “Başarıyla uyguladığımız sosyal projelerimizi devam ettirmeye çalışıyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışımızla siz değerli Çiğlili vatandaşlarımıza en iyi hizmet ve projeyi sunma çabasındayız. Yine bir toplu sünnet eğlencemizde daha ailelerimizle bir araya gelerek, çocuklarımızın bu çok önemli günlerine şahitlik ettik. Bu törenler erkek çocuklarımızın gelecek yaşamlarını şekillendiren birkaç önemli andan biri. Bizler de geleneklere önem veren hizmet anlayışımızla her yıl çocuklarımız için toplu sünnet şölenleri düzenliyoruz. Çiğli Belediyesi olarak her zaman Çiğlili vatandaşlarımızın yanındayız, olmaya da devam edeceğiz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv