Çiğli’de Uğur Mumcu anıldı

  • 0
  • 726
Çiğli’de Uğur Mumcu anıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Uğradığı suikast sonucu öldürülerek demokrasinin ve Türk basınının simge ismi Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, vefatının 23. Yıl dönümünde Çiğli’deki büstü başında anıldı.

24 Ocak tarihinde elim bir suikast sonucu yaşamını yitiren Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, vefatının 23. Yıl dönümünde Çiğli’de törenle anıldı. Çiğli Uğur Mumcu Mahallesi’nde bulunan Uğur Mumcu büstü başında gerçekleşen anma törenine CHP İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın eşi Ergül Arslan, CHP kadın ve gençlik kolları başkanları ile ilçe yönetimi, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Derviş Engin, araştırmacı gazetecilik denince akla ilk gelen ismin Uğur Mumcu olduğunu vurgulayarak, “Uğur Mumcu yaşamını karanlık örgütlerin, derin yapılanmaların şifrelerini çözmeye adamış bir aydındı. 23 yıl önce Ankara’da evinin önünde bombalı bir saldırı sonucu katledilen Mumcu’nun failleri hala bulunamadı. Bu ülkenin geleceği için, onurlu, namuslu ve cesur kalemler hep hedef alındı. Yaşamları karartıldı. Aileleri acı çekti. Ancak doğru bildikleri yolda, aydınlık ve ışık peşinde koşarken katledilenlerin fikirleri asla öldürülemedi. Yok edilemedi. Onların demokrasi mücadelesi, cesareti ve dürüstlüğü genç kuşaklara örnek oldu ve olmaya devam edecek”  diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv