Çiğlili engellilerin Samos çıkarması

  • 0
  • 636
Çiğlili engellilerin Samos çıkarması
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çiğli’de yaşayanengelli ve gönüllü gruplar, Çiğli Belediyesi’nin AB projesi olan “EngellilerinToplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi Hibe Programı” kapsamında,  Yunanistan’ın Samos adasına gittiler. Projepanelinde engelliler çeşitli konularda bilgilendirildi.
 
 
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafındaortaklaşa finanse edilen, Merkezi Finans ve İhale Birimince açılan,  “EngellilerinToplumsal EntegrasyonununGeliştirilmesi Hibe Programı” kapsamında Çiğli Belediyesi, “Special MobilityVolunteerism” adlı projeye dahil oldu. Kapanış konferansı, gönüllüler veengellilerle yürütülen ve proje ortaklarının da katıldığı birorganizasyonla  Yunanistan’ın Samosadasında gerçekleştirildi. Organizasyona Samos Belediye Başkanı ThanouStylianos, Çiğli Belediye Başkan Yardımcıları Muharrem Aslan ve Derviş Engin,Tüm Engelliler İçin Engelsiz Bir Dünya Derneği Başkanı Mehmet Aslan, meclisüyeleri, engelli vatandaşlar ve gönüllü grubu katıldı.
 
İlk gün Samos turu
Sabahın erken saatlerinde Çiğli Belediyesi önünden başlayanyolculuk, Kuşadası’ndan feribotla Samos adasına geçişle başladı. Samos’takonaklayan engelli vatandaşlar adanın tarihi mekanlarını, mimarisiyle ünlücadde ve sokaklarını karış karış gezdiler. Oldukça keyifli geçen gezintideYunan kültüründen çeşitli kesitler sunuldu.
 
Gönüllülerden anlamlıkonferans
Projenin anlam ve önemine uygun olarak verilen Samoskonferansında, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü ÖğretimÜyesi Yar. Doç. Göknur Ege, engellilerin toplumdaki yerine, onların sorunlarınanasıl yaklaşılması gerektiğine, engelli hakları ve bu konuda yürütülençalışmalara ilişkin bilgi verdi. Panelde konuşan Başkan Yardımcısı DervişEngin, Çiğli Belediyesi olarak engellilere yönelik yürüttükleri hizmet veprojelerin önemine değindi. Başkan Yar. Derviş, “Engelli vatandaşlarımız yaşamadına büyük engellerle karşılaşıyorlar. Onlar için sosyal aktivitelerdüzenliyoruz. Samos gezisi de bunlardan biri” dedi.
 
Samos Belediye Başkanı Stylianos; “İşbirliğine her zamanhazırız”

İki ülke arasında gerçekleştirilen bu projede yer alarakengellilere destek vermenin önemini vurgulayan Samos Belediye Başkanı ThanouStylianos, “Belediyemizin bu organizasyona verdiği destek Çiğli Belediyesi ileberaber daha da güçlü bir desteğe dönüşmüştür. Sosyal projeler insan odaklıyaşamın desteklenmesi açısından büyük bir önem teşkil ediyor. Sizlerle işbirliği yapmaya değişik projelerde buluşmaya her zaman hazırız. Hepinize çokteşekkür ediyorum” dedi.

Panelin ardından Çiğli ve Çiğli Belediyesi’ni tanıtansinevizyon gösterisi düzenlendi. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan tarafındangönderilen hediyeler dağıtıldı, bol bol fotoğraf çektirildi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv