Çiğli'nin anahtarı Soylu'da

  • 0
  • 1.056
Yazı Boyutu:

Yaptığı renkli seçim kampanyasıyla dikkatleri üzerinetoplayan CHP Çiğli Belediye Başkan aday adayı Birol Soylu yine ses getirecekbir projeye imza attı  

CHP Çiğli Belediye Başkan aday adayı Birol Soylu yaklaşanyerel seçim öncesi çalışmalarını değerlendirdi. Soylu 'Seçim kampanyamızdaalışılagelmişin dışında etkinlikler yaptık.Minibüs reklamları,boyoz dağıtmakgibi.En sonuncusu cok anlamlıydı.Türkiye genelinde çok aday adayı var.Sırfİzmir’de ortalama 300 aday varsa ortalama 5000’in üstünde aday adayı var.Herbiri bin kitap bassa 6 milyon kitap yapar.Bu kadar kitapta bir orman yapar.Geziruhunun etkilerini sürdürdüğü şu günlerde yaptıklarımızın soyledıklerimizleçelişmemesi için buna uygun davrandık.

ŞAHSA ÖZEL FLASH BELLEK
 Çiğli’nin anahtarınıiçeren bir flash bellek yaptık.Bu flash bellekte kitapta olmayan birçok şeyiekledik.Bu belleklere seçim marsımızı ,videomuzu kitabımızı koyduk.Şahsa özelolarak bu belleği tüm partililer,milletvekilleri,basın gibi ilgili kişilere bubelleği hazırladık.Sayın Genel Başkan’a kendi elimle bizzat teslimedeceğim.İşin güzel yanı bu proje bize kitap maliyetinden daha ucuza maloldu.Bu yöntemi herkese öneriyorum.Teknoloji çağında ağaç katliamına sonverelim.' çağrısında bulundu. 

“ÇİĞLİ'NİN MARKA DEĞERİ OLACAK”
 Çalışmalarının bir buçuk yıl önce başladığını söyleyenSoylu, Çiğli'yi marka değeri olan bir ilçe yapacaklarını belirtti. Şuana kadaryapılamayanları Çiğli için şanssızlık olarak değerlendiren Soylu, “Çiğli'ninbugüne kadar yeterince hizmet almadığını gördük. Az ya da çok hizmet veren tüminsanlara saygılar duyuyoruz teşekkür ediyoruz. Şuana kadar yapılmayanlar Çiğliiçin bir şanssızlık olarak düşünülebilir. Ama biz yapılacak olanları bizeverilen şans olarak görüyoruz. Çiğli'de uzun yıllar unutulmayacak eserlerbırakmak istiyoruz. Hepimiz gelip geçiciyiz. İnsanlar geride bıraktıklarıylahatırlanır. Biz sizlerin huzuruna kazandıracağımız eserler bırakmak istiyoruz”dedi.

  
“TAAHHÜTNAME SÖZÜMÜZDÜR”  
Adaylık kampanyasına minibüslere verdiği reklamlarlabaşladğını ifade eden Soylu, bu reklamların Türkiye'de ve ulusalda çok dikkatçektiğini söyledi. 40 bin taahhütname ile yapacaklarını ve gerçekleştirmekistediklerini halka duyurduklarını belirten Soylu, “Dedik ki bu taahütnamebizim sözümüzdür. Biz kendimiz toplantı organize etmiyoruz, halkımızndüzenlediği toplantılara yetişmeye çalışıyoruz. Sosyal medyayı kullanmaya özengösterdik. Çiğli'nin sorunlarını her ortamda dile getirdik. Bundan kim rahatsızolur diye düşünmedik, sorunları hep gündeme getirdik. Çiğli'deki harmandalıçöplüğü sorununu her ortamda dile getirdik. Çiğli'deki amatör spor kulüplerinintüm branşlarıyla içinde bulunduğu sorunu hep tartıştık. Bu sorunların çözümüiçin arayışlara girdik. Balatçık'ta Dağ mahallesinde arsa mağduruvatandaşlarımızın sorunu için arayışlara girdik. Aday adayı olmak sadece vaadvermek, aday olduğunda neler yapacaklarını anlatmasından ibaret değildir. İnsanlarınyaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Biz dedik ki bu ipi göğüsleyeceğimizeinanıyoruz, bunda hibir zaman süpheye düşmedik ve bu inancımız giderekkatlanmıştır. Kampanyamızı sadece insanları ikna etmek için yapmadık.İnsanların sorunlarını da elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince çözmeyeçalıştık” ifadelerini kullandı.

“AMATÖR KULÜPLERİMİZİ DESTEKLEYECEĞİZ”
 Çiğli'deki amatör kuluplerin desteklenmesi gerektiğinisöyleyen Soylu, “Güzeltepe kulübümüzün sahası bakıma alınıyor. Gezdik gördük,duşlarıyla akan çatısıyla bakıma muhtaç durumda. Evka5 toprak sahadankurtulacak. Bunun olurları alındı, imzaları atıldı. Bu iki kulübümüz banamüracatta bulundular. Bizde Büyükşehir Belediyesine gittik bu sorunlarıanlattık. Küçükçiğli cem evinin yanındaki sahayı biliyorsunuz, burası içinkimse bana müracaata bulunmadı ama biz gittik burarın da düzeltilmesi içinBüyükşehir'den oluru aldık. Tabi dört yıl boyunca Büyükşehir Belediyesindegenel müdür olarak hizmet vermiş olmanın da kolaylıkları ve avantajları vardı.”siye konuştu. 

  “BÜYÜKŞEHİR ABİ BELEDİYEDİR”
 İlçe belediyeleri ve büyükşehir belediyesinin birlik içindeolması gerektiğini belirten Soylu, Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleriarasında kardeşlik ilişkisi olduğunu, kardeş belediyelerin abi belediyelerlekavga etmemesine, birlik ve dayanışma içeresinde olması gerektiğine vurguyaptı. Çiğli'nin ekonomik sorunlarından da bahseden Soylu konuşmasına şöyledevam etti: “ Biliyoruz Çiğli Belediyesi'nin ekonomik sorunları var. belediyeçalışanlarına maaşlarını ödemekte zorlanıyor. Önemli olan Büyükşehir Belediyesikaynaklarından, devletin kaynaklarından faydalanmak, kaynak yaratmaktır.” 

“ÇİĞLİ'DE HERŞEY ŞEFFAF OLACAK”
 Çiğli Belediyesi'nde yapılacak olan ihalelerin vetoplantıların Çiğli Televizyonu'nundan halka duyurulacağını belirten Soylu,belediye içerisinde gerçeklesen herseyin şeffaf olacağını söyledi. CumhuriyetHalk Partisi içerisinde birlik ve beraberlik olgusuna dikkat çeken Soylusözlerini söyle noktaladı: “İlk defa Çiğli'de seviyeli, kavgasız, dövüşsüz adayadaylığı süreci yaşanıyor. Ben inanıyorum ki bizim ekip oalrak bunda çok büyükbir payımız var. zaman bir olma zamanı diyerek, birliği söyleye söyleye bütünarkadaşlar da aynı armoniyi yakalamış durumda. Tabi biz işi bitiren BelediyeBaşkanı arkadaşlardan değiliz, biz ipi göğüsleyen olacağız . Biztaahhütnamemizi hazırladık. Bakış açımızı belli ettik, projelerimiz oradaaçıkladık. Ama nasıl bir belediye bekliyor biliyor musunuz Çiğli, insana insandeğeri veren, insan odaklı bir belediyecilik anlayışı. Sosyal demokratbelediyeler gerçekten gücünü hakltan almış belediyelerdir. Sayısız belediyebaşkanımız yaptıklarıyla efsane olmuştur, bizde onlardan olmak istiyoruz. Buinançla Çiğli'yi en güzel günlere taşıyacağız.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv