Çile Bülbülüm

Müzikle geçimini sağlayan müzik insanlarının yaşadığı ekonomik, kültürel ve psikolojik sorunları “Çile Bülbülüm Çile” belgeselinde dile geldi.

  • 0
  • 686
Çile Bülbülüm
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Müzikle geçimini sağlayan müzik insanlarının yaşadığı ekonomik, kültürel ve psikolojik sorunları “Çile Bülbülüm Çile” belgeselinde dile geldi.

İzmirli yapımcı Atakan Uğur Karagöz’ün 2021 Ocak ayından bu yana çekimlerini ve post prodüksiyon işlemlerini gerçekleştirdiği ‘’Çile Bülbülüm’’ belgeseli; 7 Temmuz’da BluTV’de yayına girdi.
 
Belgesel için hiç kimseden destek almadıklarını belirten Yapımcı Atakan Uğur Karagöz, İzmir ve İstanbul’da 29 konuşmacıyla birlikte gerçekleştirdiği bu çalışmasıyla toplumsal bir konuya dikkat çekmek istediğini söyledi.
 
Uğur, “Müzik yapılan mekanların ve konser alanlarının pandemi döneminde uzun süre kapalı kalması ve müzik insanlarının kısıtlı imkanlarla sahne yapmaya çalışması sebebiyle ekonomik anlamda zorlandıklarını biliyoruz. Müzik ekonomisi sadece şarkı söyleyen insanlardan ibaret değil, enstrümanistler, sahne çalışanları, tone mysterylar, barmenler, garsonlar, güvenlik görevlileri, mekan sahipleri ve sunulan hizmetlerle ilintili çok sayıda firma. Bu ekonomiyi oluşturan insanların tamamı pandemi sürecinde çok zor zamanlar geçirdi” dedi. 
 
Temmuz ayında kısmen gerçekleşen açılım nedeniyle biraz olsun nefes alan müzik insanlarının sahnelerini gece 00.00’da bitirmek zorunda olduklarından, uygulanan politikanın onları tam olarak istedikleri noktaya getirmediğinin düşünülmediğine dikkat çeken Karagöz, söylerini şöyle sürdürdü:
“Zira bir çok insanın iç içe olduğunu gördüğümüz ve bildiğimiz çoğu faaliyet sınırsız bir şekilde devam ederken müziğe ve müzisyene karşı sergilenen bu tutum bizleri çok üzüyor ve endişelendiriyor. Belgesel’de pandemi döneminde müzik insanlarının neler yaşadığını ve neden intihar ettiğini izleyebileceğiniz bir pencere bulabileceksiniz. Ayrıca sadece pandemi dönemi değil öncesinde yaşanılanlara dair birçok önemli konuyu dinleyebileceksiniz. Belgeseldeki konuşmacılar arasında  Peyk grubunun vokalisti İrfan Alış ve Deniz Tekin gibi müzik piyasasında saygı duyulan isimler yer alıyor.

Ayrıca İzmirli önemli müzik gruplarından Beyefendi ve Başıbozuk’ da Türkiye’de müzik yapmanın zorluklarını dile getiren gruplar arasında. Ayrıca BluTV ekibine bizlere çalışmamızı duyurabilme imkanı sağladığı için çok teşekkür ederiz.’’
 
138 dakikalık (2 Saat 18 Dk) belgesel 4 bölümden oluşuyor ve her bölüm farklı problemleri ele alınmış. Toplamda in çekim - kurgu, ses ve renk düzenlemeleri gibi tüm prodüksiyonel çalışmalarını İstanbul’da uzun yıllar prodüksiyon şirketlerinde çalışmış, ayrıca bir uzun metraj sinema filmi, kısa film, ve onlarca reklam filmi ve müzik kliplerine imza atan Atakan Uğur Karagöz üstlenmiş.

Kamera arkasında ise Orkun İşleker, Oğuzhan Karagöz ve Gizem Akgün gibi isimler yer alıyor. Belgeselin müzikleri ise elektronik müzik sanatçısı ve prodüktör Alihan Selçuk imzası taşıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv