Çim’de tango

  • 0
  • 1.290
Yazı Boyutu:

Turkish Brass Ensemble,  İzmir Büyükşehir Belediyesi Çim Konserlerikapsamında 27 Haziran 2013 Perşembe günü saat 21.00’de Tarihi HavagazıFabrikası Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Librettosu Cumhuriyet döneminin en önemli edebiyatçılarından Dr.YılmazKarakoyunlu tarafından yazılan, Genel Sanat Yönetmenliğini Kenan Gökkaya’nın,Orkestra Şefliğini Mustafa N.Karataş’ın yapacağı, sunum ve şiirlerin MilliKütüphane Vakfı Başkanı Avukat Ulvi Puğ tarafından seslendirileceği vekoreografilerle Tarz Dans Akademisi dansçılarının yer alacağı Tango FromArgentina to Turkey (Arjantin’den Türkiye’ye Tango) etkinliğinigerçekleştirecek.

Buenos Aires’ten İzmir’e alt başlığını da taşıyan etkinlikTango’nun Arjantin’den yola çıkarak ülkemize ve İzmir’e yolculuğunu en ünlüArjantin Tangoları ile en ünlü Türk Tangolarını İzmir Devlet Opera ve Balesi,İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu,D.E.Ü.Devlet Konservatuvarı, TRT ve Tarz Dans Akademisi sanatçılarından oluşanyaklaşık 30 kişilik Turkish Brass Ensemble seslendirirken, ayrıca etkinlikteTangolar İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Solist Sanatçısı DeryaGönüldaş, İzmir Devlet Opera ve Balesi Solist Sanatçılarından Oğuz Çimentarafından seslendirilecek.

YILMAZ KARAKOYUNLUETKİNLİĞE ÖZEL İZMİR TANGOSUNU BESTELEDİ
Yılmaz Karakoyunlu bu projeye özel olarak İzmir Tangosu’nu besteledi. İzmirliTangoseverler gerçekleştirilecek etkinlikte İzmir için bestelenen bu özeltangoyu da ilk defa dinleme fırsatını yakalayacaklar.

PROGRAMDA YER ALACAKESERLER
Pulp Fiction Film Müziği , Carlos Gardel Por una Cabeza , Necip Celal AndelMazi Kalbimde Bir Yaradır , Sadi Işılay Sultaniyegah Sirto , Astor PiazzolaLiber Tango , Fehmi Ege Sana Nerden Gönül Verdim , Derya Gönüldaş Aşk Tangosu Eduardodi Capua O Sole Mio , Astor Piazzola Oblivion , Kadri Cerrahoğlu Bir ÇapkınaYangınım , Necdet Koyutürk Papatya Gibisin Beyaz ve İnce , Angel G. Villoldo ElChoclo , Kevser Hanım Nihavend Longa , Necip Celal Andel Sevdim Bir Genç Kadını, Yılmaz  Karakoyunlu İzmir  Tangosu , Teodoro Cottrau Santa Lucia , GerardoM.Rodríguez La Cumparsita                         

ÜNLÜ TANGOFİLMLERİNİN EN ÖNEMLİ DANS SAHNELERİ BARKOVİZONDA
Tango kültürünün bütün dünyaya yayılmasında ve sevilmesinde çok etkin olandört önemli sinema filminin dans sahnelerine barkovizyonda yer verilecektir. Barkovizyondan Tango dans sahnelerigösterilecek filmler;

Antonio Banderas’ın yer aldığı Take the Lead , AntonioBanderas’ın  ve Catherina Zeta Jones’un yeraldığı Zorro Efsanesi ‘The Legend of Zorro’ , Al Pacino’nun yer aldığı KadınKokusu (Scent of a Woman) , Richard Gere  ve  Jennifer Lopez’in yer aldığı Santa Maria " Shall we dance "

ETKİNLİKTE ÜNLÜŞAİRLERİN ŞİİRLERİNE DE YER VERİLECEK
Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ’un lirik anlatımı ilegerçekleştirilecek etkinlikte, Ulvi Puğ güçlü yorumu ile ünlü şairlerin aşağıdaisimleri bulunan şiirlerini orkestra eşliğinde seslendirecek.   
Attila İlhan Ben Sana Mecburum, Can Yücel Herşey sende gizli, Nazım HikmetKarıma Mektup,Necmettin Halil Onan Dur Yolcu, Ahmet Muhip Dıranas Fahriye Abla,Orhan Veli Kanık Kitabe-i Seng-i Mezar, Cahit Sıtkı Tarancı Otuzbeş Yaş, CahitKülebi Hikaye, Ahmet Arif Hasretinden  Prangalar Eskittim, Ulvi Puğİzmirli olmak, Bedri Rahmi Eyüpoğlu Sitem, Onur Şenli Agora Meyhanesi.

ETKİNLİK HALKA AÇIKVE ÜCRETSİZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çim Konserleri kapsamında 27 Haziran 2013Perşembe günü saat 21.00’de Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’ndeTurkish Brass Ensemble tarafından gerçekleştirilecek Tango From Argentina toTurkey konseri halka açık ve ücretsiz olacak.

Genel Sanat Yönetmeni Kenan Gökkaya ;  ‘Bütün Tangoseverleri  Turkish Brass Ensemble olarak en yüce gökkubbenin altında, tarihi güzelliklerin içerisinde, yemyeşil çimlerin üzerindebu güzel etkinliği izlemeye ve dans etmeye davet ediyoruz’ dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv