Çin'den gelen Deri Heyeti Ege İhracatçı Birlikleri'ni ziyaret etti

  • 0
  • 1.803
Yazı Boyutu:

Çin Halk Cumhuriyeti’nin deri sektöründe öne çıkan kenti Haining’den 18 kişilik bir heyet, İstanbul Deri Fuarı’na (İDF) katılmadan önce temaslarda bulunmak üzere İzmir’i ziyaret etti. Deri ve deri giysi alanında faaliyet gösteren firma temsilcileri ve Haining Deri Sanayi Derneği yetkililerinden oluşan heyet, ilk olarak Ege İhracatçı Birlikleri’nde, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (EDDMİB) Yönetim Kurulu üyeleriyle buluştu.
 
İzmir ve bölgemizin deri sektöründeki önemine ilişkin videonun izlenmesinden sonra geçilen karşılıklı konuşmalarda, her iki taraf temsilcileri de bu buluşmadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Haining Deri Sanayi Derneği Genel Sekreteri Gong Huihong, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulunca 2012 yılında Haining kentine gerçekleştirilen ziyaretin bir benzerini İzmir’e düzenlemekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını, Türk derisinin Çin Halk Cumhuriyeti pazarında çok önemli bir değere sahip olduğunu ifade ettikten sonra, sektör olarak da üretim ve tasarım aşamalarında Türk deri sektörünün bilgi birikimine ihtiyaç duyduklarını belirtti.
 
Haining Deri Sanayi Derneği Genel Sekreteri Gong Huihong’dan sonra söz alan Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko, Çin Halk Cumhuriyeti’nin geçmişte sadece ihracat yapan bir ülke konundayken, son yıllarda, ülkedeki gelir düzeyinin yükselmesiyle iç tüketimin de önemli derecede arttığını, bu sebeple de ülkenin, yüksek nüfusuyla, nihai ürün için çok önemli bir pazar haline geldiğini söyledi.
 
Deri ve Deri Mamulleri İhracatı Çin ve Hong Kong Pazarıyla Artıyor           
Dünyanın sayılı deri ve deri ürünleri fuarları arasında yer alan “All China Leather Exhibition-ACLE Deri, Deri Ürünleri, Makine ve Ekipmanları Fuarı”nın 4-6 Eylül 2012 tarihleri arasında Çin’in Şanghay kentinde düzenlendiğini ve iki ülke arasında, deri sektörüne ilişkin ticari ortaklığın sıkı bir şekilde mutlaka gelişeceğine ifade eden Jak Galiko, ”Biz bu ticari ortaklığın tohumlarını Şanghay kentindeki ACLE Deri Fuarı’na milli katılım düzenleyerek yıllar önce başlatmıştık. 2012 yılında ACLE fuarına 50 firmanın iştiraki ile Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği organizasyonunda ve Deri Tanıtım Grubu desteği ile gerçekleştirilen milli katılım çok başarılı geçmişti. Çin pazarı tartışmasız Türk deri ve deri mamulleri sektörü için önemli olduğunu unutmamak lazım. 13 yıl içerisinde, Türkiye’den Çin’e ve Hong Kong’a yapılan 1 milyon 660 bin dolarlık deri ve deri ürünleri ihracatının, İzmir Serbest Bölge’den yapılan ihracatlar da bu rakamın üzerine ilave edildiğinde, 2012 yılı ihracatımızda yüzde 10 artış yaşandığını ve bu ihracat rakamlarının 125 milyon doları bulduğunu görüyoruz. Bu sebeple Çin pazarının büyüklüğünün ve deri ve deri mamulleri sektörü için önemini tartışılmaz olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim” diyerek sözlerini sonlandırdı. 
Ege İhracatçı Birlikleri’nde gerçekleşen toplantının ardından, tabakhane tesisi ziyaret etmek ve görüşmelerde bulunmak üzere İzmir Serbest Bölge’ye geçen heyet, ertesi gün deri giysi alanında faaliyet gösteren firmalara ziyaretler gerçekleştirdi. Ziyaretlerden son derece memnun ayrılan heyet, İstanbul Deri Fuarı’nı ziyaret etmek üzere İstanbul’a hareket etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv