Çınarlı Rekreasyon Alanı Eylül’de hazır olacak

  • 0
  • 1.055
Çınarlı Rekreasyon Alanı Eylül’de hazır olacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yerel seçim öncesiaçılışı yapılan ancak peyzajında ve mimarisindeki aksaklıklar nedeniylekullanıma açılmayan Çınarlı Rekreasyon Alanı’nda incelemelerde bulundu. Fenİşleri Müdürlüğü’ne bağlık ekiplerle birlikte alanı gezen ve yapılacakdüzenlemeler hakkında bilgi alan Pekdaş, açılışı aceleye getirildiği içinbirçok eksiği bulunan rekreasyon alanının kapsamlı bir şekilde yeniden eldengeçirileceğini ve Eylül ayında halkın kullanımına açmayı planladıklarınısöyledi.
 
 
TEHLİKELİ YAPILAR KALDIRILACAK

Bir önceki dönem projelendirilen ve alelacele tamamlanarakseçimlerden önce açılışı yapılan Çınarlı Rekreasyon Alanı’ndaki eksikleri tektek tespit eden Başkan Pekdaş, mevcut projeye ilave edilecek başka detaylarında bulunduğunu söyledi. Yaklaşık 15 dönüm alan üzerine kurulan park içindekiyapay derenin gereğinden fazla derin olmasının can güvenliği açısından tehlikearz ettiğini belirten Pekdaş, derenin sığlaştırılacağını söyledi. Park içineinşa edilen ahşap gözetleme kulesinin de özellikle çocuklar için tehlikeyarattığını kaydeden Pekdaş, burası için de yeni bir düzenleme yapacaklarınıdile getirdi.

 
YEŞİLİ KORUMAK GÖREVİMİZ

Yaklaşık bir saat süren inceleme gezisi sırasında alanı karışkarış dolaşan Başkan Pekdaş, bölge için adeta bir yeşil cennet niteliğindekialanın doğru projelendirerek yeniden İzmirlilerin kullanımına açılacağınıbelirtti. Ekiplerden çalışmaların Eylül ayının ilk haftasına kadarbitirilmesini isteyen Pekdaş, “Alanda yer alan kafeteryaların ruhsatlandırmaizinleri alındıktan sonra güvenlik açısından da yapılması gerekenleritamamlayacağız. Yapay dere olarak planlanan kanalın daha güvenli halegetirilmesi gerekiyor. Ekiplerimiz çalışmalara başladı. Bir aksilik olmazsaEylül ayında her şeyiyle tamamlanmış, tüm güvenliği sağlanmış, peyzajı tam,işlevini gerçekten yapan bir rekreasyon alanını yeniden Konaklıların hizmetinesunacağız. Modern şehirler yeşil alanları olan, insanların hava almasını mümkünkılan şehirlerdir. Yerel yönetimler olarak mutlaka yeşili korumalıyız. Arsaüretemiyorsak, planlamalarını bu şekilde yapabileceğimiz alanlar elimizde yoksavar olan alanlarda yeni düzenlemeler yapmak bizim görevimiz” diye konuştu.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv