Çınartepe Kent Ormanı…

  • 0
  • 1.565
Yazı Boyutu:

KonakBelediyesi’nin çalışmalarıyla çağdaş bir görünüm kazanan Çınartepe KentOrmanı  halkın hizmetine sunuldu. TürkHalk Müziği Sanatçısı Sevcan Orhan’ın konseriyle başlayan açılış renklietkinliklerle devam etti. Açılış törenine binlerce kişi katıldı. Açılış sonrasıvatandaşlara piknik keyfi yaşatıldı.

30yıllık rüya gerçek oldu
 İzmir’ekuşbakışı konumuyla keyifli bir manzara sunan yeni tesislerin açılışınıyapmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Tartan sadece Gültepe halkınadeğil tüm İzmirlilerin gelebileceği bir mekan haline geldiğini söyledi. BaşkanTartan “30 yıldır konuşulan bir rüyayı gerçekleştirdik. Burası mezbelelikti.Burada bir cennet mekan yarattık. Benim İzmirli, Gültepeli hemşehrilerime,dostlarıma  en büyük armağanlarımdan birtanesi. Cumhuriyet tarihinde şu ana kadar fuardan sonra yapılmış en büyük yeşilalan. 80 dönüm. Yeni dönemde de sizlerin de desteği ile 40 dönümlük bir ek alandaha ilave edeceğiz. Çocuklar için etüt merkezleri, yeşil alanlar ve yeni birkent tarihi müzesi kuracağım. Bu bölge yeniden taçlanmış, şahlanmış olacak”dedi.

80dönüm alan 7 bin ağaç
Şehrinstresinden ve gürültüsünden uzak huzurlu bir ortam sunan 97 dönümlük ÇınartepeKent Ormanı içinde 80 dönümlük yeni bir yaşam alanı oluşturuldu.  7 binin üstünde ağaç barındıran orman  alanı içinde çağdaş tesisler gözkamaştırıyor. Herkese- her kesime aynı sevgi elini uzatan Konak BelediyeBaşkanı Dr. Hakan Tartan’ın en önemli projelerinden biri olan Gültepe ÇınartepeKent Ormanı Kır Kahvesi ve seyir teraslarıyla İzmir’in yeni yaşam merkezi vecazibe merkezi durumunda. Çınartepe Kent Ormanı’nda Gezi alanları, süshavuzları, çocuk oyun alanları, koşu yolu ve spor alanları gibi tesislerbulunuyor. 

GültepeÇınartepe Kent Ormanı’nda Neler Var
-İzmirmanzarasına hakim Kır kahvesi
-Çocukoyun alanları
-Fitnessaletlerinin bulunduğu spor alanları
-800metrelik tartan pist
-Doğalmalzeme döşeli yürüyüş yolları
-Süshavuzları
-Seyirterasları
-Açıkotopark
-Kamerasistemli güvenlik sistemi bulunuyor… 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv