Çocuk dostu kent Bornova

  • 0
  • 537
Çocuk dostu kent Bornova
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin çocuk haklarına sahip çıkmak, daha iyi olanaklara kavuşmalarını sağlamak amacıyla UNICEF Türkiye ile imzaladığı “Çocuk Dostu Şehirler” protokolü çerçevesindeki çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Bornova Geçlik Meclisi üyeleri ve proje yetkilileri İstanbul’da düzenlenen “Çocuk Dostu Şehirler Projesi Çocuk Hakları ve Katılımı Eğitimi’nde ilçeyi temsil etti.

Bornova Belediyesi, UNICEF Çocuk Dostu Şehirler protokolüne imza atarak başlattığı çalışmaları sürdürüyor. Bornova Belediyesi,  Adana-Yüreğir, Ankara-Mamak, Bitlis, Erzurum-İspir, Giresun, Kırklareli-Lüleburgaz, Manisa, Mersin, Şanlıurfa-Eyyübiye belediyelerinin de içinde olduğu proje kapsamında UNICEF tarafından İstanbul’da düzenlenen üst çalışma eğitimine katıldı.

Etkinlikte çocuk haklarının tanıtımı ve çocuk meclisinin etkin çalışma yöntemleri üzerine çeşitli çalışmalar yapıldı. Düzenlenen eğitimde Bornova Belediyesi’ni temsil eden 4 Bornova Gençlik Meclisi üyesi, çeşitli eğitici oyunlar, görseller ve sunumlarla çocuk hakları konusundaki bilgilerini artırarak bunları il geneline nasıl yayacakları konusunda çeşitli dersler aldı. Eğitime katılan uzmanlar ise çocuk meclisinin kurulması, işleyişi ve okullarda çocuk haklarının nasıl yaygınlaştırılacağı konusunda bilgilendiridi.

Çocuklar için laboratuvarlar, yetişkinlere eğitim
2015 yılı içinde Çocuk Dostu Şehirler Projesi kapsamında ve IKEA sponsorluğunda Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde Yenilenebilir Enerji ve Mekatronik Laboratuvarları da hizmete girecek. Ayrıca UNICEF tarafından da yetişkinlere yönelik ebeveynlik eğitimleri verilecek. Öte yandan Bornova Belediyesi, ‘Çocuk Köyü Proje’ çalışmalarını da sürdürüyor.

‘Ortak akıl’ ilkesine çocuklar da katıldı
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “İstanbul’daki eğitimde sertifika alan temsilcilerimiz Çocuk Meclisi’nde çocuk hakları eğitimi verebilecekler. Çocuk Meclisi’nde ise bu eğitimi alan çocuklar zincirleme olarak kentte yaşayan diğer çocuklara haklarını ve bu hakları nasıl kullanacaklarını tanıtım ve eğitim yoluyla iletecekler” dedi.

Geçen yıl gönüllü gençlerle çocuk hakları konusunda kent analizi yaparak bir çalıştay düzenlendiklerini ve gönüllü gençlere sertifika verdiklerini, Nisan ayında da Bornova Kent Konseyi Çocuk Meclisi 1. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Atila, “Bornova Belediyesi’nin  “ortak akıl” ilkesine çocukları da dâhil ettik. Eğitime katılan proje yürütücüsü ve temsilci çocuklarımız, UNICEF’in temmuz ayının sonunda İzmir’de gerçekleştireceği Mülteci Çocuklar ve Hakları Programı’na davet edildiler” dedi. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv