Çocuk Yazarlar ilk kitaplarını imzaladı

  • 0
  • 521
Çocuk Yazarlar ilk kitaplarını imzaladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

19 Mayıs İlkokulu öğrencileri farklı bir etkinliğe imza attı. “Çocuk Yazarlar Projesi” kapsamında kendi yazdıkları kitapların imza gününde bir araya gelen çocuk yazarlar, ilk kitaplarının heyecanını anne, babaları ve öğretmenleriyle paylaştılar. Selçuk Ticaret Odası’nın ve Selçuklu esnafların katkılarıyla hayata geçen “Çocuk Yazarlar Projesi’nin imza günü Selçuk İMKB Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde düzenlendi. Düzenlenen imza gününe Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı da katıldı.

Çocuk Yazarlar Projesi imza günü öncesinde 19 Mayıs İlkokulu öğrencileri kitap yazmanın kendileri için ne demek olduğunu yine kendi cümleleriyle ifade ettiler. Ardından 19 Mayıs İlkokulu Müdürü Zafer Kızmış günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. “Çocuk Yazarlar Projesi” hakkında bilgi veren Zafer Kızmış; “Çocuk Yazarlar Projesi bizim hayalimizdi. Bu hayali çocuklarımızla beraber gerçekleştirmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Çocuklarımızın son zamanlarda bir merhaba yazmaktan uzaklaştıklarını görünce bu güzel projeyi uygulamaya karar verdik” dedi.

Belediyenin paydaşları çoğalıyor
19 Mayıs İlkokulu Müdürü Zafer Kızmış’ın konuşmasının ardından Çocuk Yazarlar Projesi’nde emeği geçen öğretmenlere teşekkür plaketi verildi. Katkılarından dolayı Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı da Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu’ya bir plaket verdi.  Başkan Bakıcı Selçuk Ticaret Odası’na katkılarından dolayı teşekkür ederek; “ Bu kentte önemli bir işlev gerçekleşiyor. Tüm kurum ve kuruluşlar güzel şeyler yapıyor. Bir araya geliyor, üretiyor, sponsorluk yapıyor. Dolayısıyla belediyenin başkanları çoğaldı. Bundan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

İnşallah büyük yazar olurlar
 Çocukların kitapla ilgilenmesinin, kitap yazmasının son derece mutluluk olduğunu ifade eden Başkan Bakıcı; “Küçük yazarlar ifadesi kulağa çok hoş geliyor. Anneler babalar için çocukların bir şeyler yazması çok önemli. Belki de toplum olarak en fazla ihtiyaç duyduğumuz konuların başında kitap okumak geliyor. Çünkü toplum olarak okumayı çok da içselleştiren bir toplum değiliz. Okumayı içselleştirmemiz lazım. Çok okumamız gerektiğine inanıyorum” dedi. 

“Miniklerimizi tebrik ediyorum”
Selçuk’ta birçok kurumun bir araya gelerek bir şeyler yapmasının, belediyenin paydaşlarının artmasının sevindirici bir gelişme olduğunun altını çizen Başkan Bakıcı; “küçük yazarları”  görünce büyük bir mutluluk duyuyorum.  Hepsini tebrik ediyorum” dedi İnşallah ileride büyük yazarlar olurlar” diyerek çocukların bu yönde teşvik edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Yapılan konuşmaların ardından çocuk yazarlar kitaplarını okurları için imzaladı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv