ÇOCUKLAR DENİZDE YOLCULUĞU ÇİZDİ

  • 0
  • 583
ÇOCUKLAR DENİZDE YOLCULUĞU ÇİZDİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlediği “İMEAK DTO İzmir Şubesi 12. Resim ve Kompozisyon Yarışması” sonuçlandı. İzmir’deki ilkokul öğrencilerine yönelik “denizde yolculuk” temalı resim yarışmasında Buca Tuğsavul İlkokulu’ndan Işıl Yıldız, ortaokul öğrencilerine yönelik “denizyolunu ulaşımda neden daha fazla kullanmalıyız?” konulu kompozisyon yarışmasında ise Özel İzmir Akder Ortaokulu’ndan Ege Çimen birinci oldu.

İzmir Fen Lisesi öğretmeni Elvan Çeliktuğ, Bornova Karacaoğlan Ortaokulu öğretmeni Zuhal Ekinci, Remzi Doğan Ortaokulu öğretmeni Fatma Kırlı’dan oluşan resim yarışması jürisi, yaklaşık 500 resim arasından titiz bir seçim yaptı. Değerlendirme sonucunda Buca Tuğsavul İlkokulu öğrencisi Işıl Yıldız birinci, Kemalpaşa Atatürk Ortaokulu öğrencisi Ceren Deniz Dülger ikinci, Bornova Kars-Halil Atilla İlkokulu öğrencisi Havva Arzu Ertürk üçüncü oldu. Bornova Necmiye Bilgin İlkokulu öğrencisi Arya Derin Sulu mansiyona layık görülürken, Özel Kent İlkokulu öğrencisi Defne Koç jüri özel ödülünün sahibi oldu. Jüri, 25 resmi de sergilemeye değer buldu.

İzmir Kız Lisesi öğretmeni Mehmet Yıldız, Karşıyaka Gazi Anadolu Lisesi öğretmeni Şule Öncü, Buca Gazi Ortaokulu öğretmeni Ezgi Sırtı'dan oluşan kompozisyon yarışması jürisi de, kompozisyon eserlerinden dereceye girenleri belirledi. Özel İzmir Akder Ortaokulu öğrencisi Ege Çimen birinci, Karabağlar Öğretmenler ve Şeker Mevhibe Ortaokulu öğrencisi Bilge Akgün ikinci, Karabağlar Mustafa Baykaş Ortaokulu öğrencisi Hatice Bozkurt üçüncü oldu. “İMEAK DTO İzmir Şubesi 12. Resim ve Kompozisyon Yarışması” ödül töreni, 26 Nisan’da Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nde yapılacak. Yarışmada ödül alan ve sergilenmeye değer görülen eserler ise Odamız Erdoğan Yılmaz Meclis Salonu’nda sergilenecek.

“ÇOCUKLARIMIZI DENİZLE BULUŞTURUYORUZ”
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, yarışmada dereceye giren öğrencileri tebrik ederken, katılım gösteren öğrencilere de teşekkür etti. Çocuklara denizciliği sevdirmek, deniz kültürünü aşılamak için birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini belirten Öztürk, resim ve kompozisyon yarışmasının en önem verdikleri etkinliklerden biri olduğunu söyledi. Öztürk, “Bizler “Denizci Ülke, Denizci Millet” hedefine yeni nesillere denizi sevdirerek varabiliriz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin sanat, spor, eğlence yoluyla denizle buluşması sayesinde hedeflerimize çok daha hızlı ulaşacağız” diye konuştu.

Öztürk, her yıl olduğu gibi bu yıl da resim ve kompozisyon yarışmasının yanı sıra deniz temalı “İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Fotoğraf Yarışması”nı düzenlediklerini belirterek, katılım için son tarihin 4 Mayıs 2016 olduğunu hatırlattı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv