Çocuklar için yardım yemeği

  • 0
  • 760
Yazı Boyutu:

İdrar Yolları Enfeksiyonuyla Mücadele ve Koruma Derneği(İYEM) Dünya Barış Anıtı’nda bir yardım yemeği düzenledi. Derneğin yemeğine Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İYEM Gönüllüleri Başkanı Mediha Başbuğ,  Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi ve İYEM Derneği Başkanı Prof. Dr. Sevgi Mir ve dernek üyeleri katıldı.
 
Bayraklı Belediyesi olarak derneğin her zaman yanlarında olacaklarını kaydeden Başkan Karabağ, “Alsancak Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile yakın zamanda bir protokol imzaladık. Bayraklı Merkezi’ne yakın bir bölgede poliklinik açacaklar. Halkımız da Alsancak’a gitmeden bu merkezden faydalanabilecekler” dedi. “İyi şeyler yapmak, Atatürk’ün çizdiği yolda ilerleyen kadınlarımızı görmek beni mutlu ediyor” diyen Karabağ, “4 doktor, 6 hemşire, 3 diş hekimi ve 2 ambulansımız ve engelli araçlarımız ile sizin hizmetinizdeyiz” diye konuştu.
 
“HASTA ÇOCUKLARIMIZ BİZE, BİZ DE TOPLUMA...”
Belediye Başkanı Karabağ’dan sonra konuşma yapan Mediha Başbuğ İYEM derneğinin gönüllüleri hasta çocuklara ve dolayısıyla ailelerine nasıl yardım edebileceklerinden bahsetti. Başbuğ derneğin amacını, “Sinsi seyir ve yineleme özellikleri nedeniyle böbreklerin hasarlanmasına neden olan idrar yolu enfeksiyonları ve buna bağlı gelişebilen kronik böbrek yetmezliği ile hipertansiyon gibi sonuçlardan, bireylerin ve toplumun korunması ile ilgili konularda bilgi elde etmek, geliştirmek, yaymak, öğretmek, ayrıca ilgili konularda eğitim, öğretim, araştırmalara, toplantılara maddi manevi destek sağlamak ve medikal, medikososyal çalışmalarda bulunmak önceliğimiz. Gerektiğinde ise hasta olan bireylere tıbbi, sosyal ve maddi yardımlarda bulunuyoruz” şeklinde açıkladı.
 
Hasta çocukları kendi çocukları gibi gördüğünü ifade eden Başbuğ, “Hasta çocuklarımız bize, biz de topluma, ellerimizi yardım için uzatıyoruz. Bölüm doktorlarımız ve sağlık personelinin nasıl özverili çalıştığını görüyor ve onlardan güç, kuvvet alıyoruz. Kendi çocuklarımızın en ufak hastalıklarında nasıl sarsıldığımızı göz önüne getirerek çocuklar için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Bugün bize bu aktiviteyi gerçekleştirmemiz için yardımda bulunan Sayın Belediye Başkanımıza teşekkürlerimizi sunarız” dedi.
İYEM Derneği Kurucusu Prof. Dr. Mir, “2002’de kurduğumuz derneğimiz Türkiye’de ilk ve tek niteliğinde. EÜ Çocuk Hastalıkları Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyeleri bu derneğin gönüllülerinden ve burada büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Çeşitli zamanlarda kermesler ve toplantılar düzenleyerek sesiz bir toplum olarak adım adım ilerliyoruz” dedi.
 
Derneğin kuruluş amacından söz eden Prof. Dr. Mir, “Türkiye’de diyalize giren çocuk hastaların yüzde 60-80 gibi bir kısmı idrar yolu enfeksiyonu iyi tedavi edilmemesi sonucu kronik böbrek hastalığına yakalanıyor. Bunu engelleme çabası içerisindeyiz.  Bizim buradaki ilk amacımız idrar yolu enfeksiyonunu önlemek. Ancak şuanda var olan hastanın tedavisini de üstleniyoruz” diye konuştu.
Prof. Dr. Mir bu hastalık konusunda toplumu bilinçlendirmek ve hastalıktan korunma yollarını öğretmeyi de amaçları arasında bulundurduklarını ifade etti. 
Yemeğe katılan yardımsever bayanlar etkinlik boyunca söylenen şarkılarla eğlendiler.
İZMİR (Ege Ajans/Tuğba Ol- Mehmet Tayyar)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv