Çocuklara “engelsiz park” müjdesi

  • 0
  • 755
Çocuklara “engelsiz park” müjdesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Engelsiz bir Karşıyaka yaratmak isteyen Karşıyaka Belediyesi, çocuk oyun parklarında da düzenleme başlattı. Her mahallede en az bir parkı “engelsiz” hale getirecek olan belediye, engelli çocukların rahatlıkla kullanabileceği oyun gruplarını parklara yerleştirmeye başladı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Engelsiz Karşıyaka hayalimizi gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Sokaklarımızı, kaldırımlarımızı engelli yurttaşlarımız için düzenlerken, çocuk oyun parklarımızı da engelsiz hale getiriyoruz” dedi.

ÇOCUKLAR SEVİNECEK
Engelli vatandaşların sosyal yaşama daha fazla katılabilmesi için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, ilçede bulunan çocuk oyun parklarını da engelsiz hale getirmek için çalışmalarını hızlandırdı. Parklarda yapacağı düzenlemeler ile çocukları sevindirecek olan belediye, eksiği bulunan parkları tespit ederek, bu parklara engelli miniklerin rahatlıkla kullanabilecekleri oyun ünitelerini yerleştirdi.

27 MAHALLENİN TAMAMI

Zübeyde Hanım Mahallesi’ndeki Temizocak Parkı ile başlayan çalışma sonunda, Karşıyaka’daki 27 mahallenin tamamı birer ‘engelli dostu’ oyun parkına kavuşmuş olacak. Belirlenen parklara, 3 - 8 yaş grubu engelli çocukların kullanımına yönelik, özel olarak tasarlanmış, güvenlikli salıncak ve kaydıraklar yerleştirilecek. Parkların giriş ve çıkışlarında da engelli vatandaşlar için gerekli düzenlemeler yapılacak.

ONLARIN DA HAKKI
Engelli vatandaşların fiziki ve sosyal engellere takılmadan, huzurlu ve mutlu yaşadığı bir kent yaratmak için çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Engelsiz Karşıyaka hayalimizi gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Sokaklarımızı, kaldırımlarımızı engelli yurttaşlarımız için düzenlerken, çocuk oyun parklarımızı da engelsiz hale getiriyoruz. Engelsiz parklarımızın sayısını artıracağız. Tüm çocuklarımız, gönüllerince oyunlar oynayacak ve eğlenecek” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv