ÇOCUKLARDA ALERJİK HASTALIKLAR

  • 0
  • 683
ÇOCUKLARDA ALERJİK HASTALIKLAR
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) tarafından ayda 2 kere halka açık düzenlenen; DESEM Bilgi Günleri’nin, 2016 yılının ilk konferansı Bordo Salon’da gerçekleşti. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk İmmunolojisi ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Nevin Uzuner, ‘Çocuklarda Alerjik Hastalıklar’ konulu konferansta, alerjik hastalıklardan korunma ve tedavi yöntemlerini anlattı.
 
Alerjik hastalıklardan astıma; renkli gözlü, sarı saçlı ve beyaz tenli kişilerin daha yatkın olduğunu dile getiren Prof. Dr. Uzuner; her 100 çocuktan 7’sinin astım hastası olduğunu belirtti ve aileden de kalıtımsal olabilen astım hastalığını çevresel faktörlerin de etkilediğini ve bundan korunmak için neler yapılması gerektiğiyle ilgili bilgi verdi.
 
Besin alerjisine de değinen Prof. Dr. Uzuner; 0 – 3 yaş arasındaki çocuklarda çoğu besinin alerjik oranının yüksek olduğunu, ergenlik çağına gelene kadar ise alerjisi bulunan besinlerin etkinliğinin azaldığını ya da yok olduğunu söyledi ve besin alerjisi bulunan hastaların takibinin yapıldığını, okulda, evde acil durumlarda ne yapılması gerektiğiyle ilgili eğitimlerin de verildiğini belitti. Konferans, katılımcıların soru ve cevaplarıyla son buldu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv