Comenius öğrencileri Bayraklı’da

  • 0
  • 885
Yazı Boyutu:

Bayraklı Lisesi, hayat boyu öğrenme programı olarak tanımlanan comenius programı ile 6 ülkeden 41 öğrenci ve öğretmeni ağırladı. Eğitime olan katkılarıyla ön plana çıkan Bayraklı Belediyesi, Bayraklı Lisesinin programına destek verdi. 
 
Başkan Karabağ öğrencileri ağırladı
Romanya, Macaristan, Polonya, İspanya, İtalya ve Yunanistan’dan toplan 41 öğrenci ve öğretmen bir hafta boyunca Bayraklı Lisesi’nin konuğu olarak Bayraklı’ya geldi. Öğrenci ve öğretmenler ziyaretlerinin ilk gününde Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ı makamında ziyaret etti. Öğrencilerle tek tek el sıkışarak odasında ağırlayan Başkan Karabağ Bayraklı’nın tarihten bugüne gelişimini misafirlerine anlattı.
 
İzmir manzarası eşliğinde öğle yemeği
Başkan Karabağ ile tanışan grup öğle yemeği için Bayraklı Dünya Barış Anıtı’nda ağırlandı. Öğrenciler muhteşem bir İzmir manzarasına sahip olan Dünya Barış Anıtı’nda bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kültür, tarih, sanat ve müziğin bir araya getirdiği gençleri Bayraklı’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Bayraklı Lisesi Müdürü Abdülkadir Akçay, “Bizim buradaki temamız müzik olacak. Farklı müziklere ev sahipliği yapan ülkemizden örnekleri katılımcılara göstereceğiz. Kasım ayında da İtalya’ya gideceğiz” dedi. Grup daha sonra Karşıyaka’da bulunan Latife Hanım Köşkü, Bayraklı’daki St.Antuan Kilisesi ve Bayraklı Ressamlar Platformu’na ziyaretlerde bulundular.
 
Comenius programı nedir?
Comenius Programı, öğrenciler ve eğitim personeli arasında Avrupa kültür ve dil çeşitliliği ile değerleri hakkında bilgi ve anlayış oluşturmayı, iş birliğini güçlendirmeyi, aktif bir Avrupa vatandaşı olma yolunda öğrencilerin kişisel gelişimleri için gerekli olan temel becerileri ve yeterlilikleri edinmelerini amaçlıyor. Programa dahil ülkeler 27 AB üyesi ülke, Norveç, Lihtenştayn, İzlanda, Hırvatistan, İsviçre ve Türkiye’dir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv