Contemporary çağdaş sanat buluşmaları İzmir’de

  • 0
  • 3.158
Yazı Boyutu:

AkbankPrivate Banking Desteği ile 2010 yılından itibaren çağdaş sanat buluşmalarıdüzenleyen Contemporary İstanbul’un üçüncü durağı İzmir oldu. Alsancak KüçükKulüp Alliance ’de düzenlenen etkinliğe Contemporary Yönetim Kurulu Başkan YardımcısıRabia Bakıcı Güreli ve Akbank Private Banking’ten Sorumlu Genel MüdürYardımcısı Saltık  Galatalı’da davetin evsahipliğini üstlendi.

Davete İzmiriş ve cemiyet hayatından çok sayıda isim katılırken konuşmacı olarak Contemporaryİstanbul Program Direktörü Marcus Graf, Koleksiyoner Tony Ventura ve çağdaşfotoğraf sanatçısı Murat Germen katıldı.

Davetlilerehoş geldiniz konuşması yapan Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanyardımcısı Rabia Bakıcı Güreli, Contemporary İstanbul’un 2013 yılında büyük birbaşarı yakaladığına dikkat çekerek dünya sanat çevrelerinin odağı halinegeldiklerini 9. senesinde de başarılarının katlanarak devam edeceğini belirtti.

Konuşmacılarda20 şer dakikalık sunumları ile davetlilere sanat ile ilgili önemlideğerlendirmelerde bulundular. Alman Marcus Graf güncel sanatın hayata kalmastratejileri konulu bir konuşma yaptı. Konuşmasında çağdaş sanatın tanımını,çağdaş sanatın formal ve kavramsal yaklaşımlarını ve eğilimlerini anlattı. KoleksiyonerTony Ventura ise Türkiye’de fotoğraf ve Türkiye’de ki genç fotoğrafçılardanYusuf Sevinçli’nin fotoğraflarını ve sanatı hakkında bilgi verdi. Son olarakkonuşan Murat Germen ise ‘Yeni Türkiye’ ile ilgili deneyimlerini sanatseverlereanlattı.ve Türkiye’de son yaşanan gelişmeler bir sanatçı gözüyle bir kez dahadeğerlendirdi.   

 Çağdaş Sanatın tüm Türkiye’de yayılmasımisyonuyla Contemporary İstanbul tarafından Akbank Private Banking desteğiyleİzmir’de üçüncüsü düzenlenen Çağdaş sanat buluşmaları Bursa ve Adana illerindedevam edecek.


SaltıkGalatalı, Murat Germen, Didem Bağrıaçık, Tony Ventura, Rabia Bakıcı  Güreli, Marcus Graf
Zeliha-Murat Bahçeli
Oya- A.Sait Sürel
Nejat-Çiğdem Sebik
Zerrin-Fatih Çakmakoğlu
YeldaKullap
ÖzlemMotur
HaticeKurutepe
Aslı Şav
GökçeÇetinsoy
MerveTalay
Ece Altınöz
TuğçeTelekoğlu
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

8 Mart buluşması

Mübeccel ile İrfan yaşamlarını birleştirdi

31. İzmir Avrupa Caz Festivali başladı.

Cesaretin İvmesi

Ekol Sağlık Grubu 17 Yaşında

Arşiv