Çöp velinimettir

  • 0
  • 1.131
Yazı Boyutu:

Çiğli’de600 kişiyi aşkın insanı düzenlediği kahvaltıda bir araya getiren Soylu,Çiğli’nin kanayan yarası haline dönen çöp sorunu ile ilgili açıklamalardabulundu. Soylu, Kocaoğlu’nun çözüm önerilerinin bazı siyasetçiler vemilletvekilleri tarafından engellenmeye çalışıldığını iddia etti.

Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Birol Soylu, ÇiğliPark Cafe’de kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. 600’ü aşkın kişiyi biraraya getiren kahvaltıya Demokratik Kitle Örgütleri, Sivil Toplum Kuruluşlarıve vatandaşlar katıldı. Saltanatlık için sırça köşklerde yaşamak istemediğinibelirten Soylu, başkanlık makamını birinci kata taşıyacağını ifade ederek,“Çiğli için 23 maddelik bir taahhütname hazırladım. Belediye binasının girişineasacağım. Eğer birini bile yapmazsam eliniz yakamda olsun” dedi. Çiğli’deyaşanan önemli sorunlar hakkında açıklamalarda bulunan Soylu, Çiğli halkınınkanayan yarası olan çöp sorununa da değindi. Kocaoğlu’nun çözüm arayışındaolduğunu ancak bu arayışı engellemeye çalışanların olduğuna dikkat çeken Soylu,“Bırakın da bu sorun bir an önce çözülsün. Busorunun çözülmesine engel olma çabalarına bir son verin. Çöp velinimettir, geridönüşümdür” sözleriyle yeni çöp merkezi alanına karşı çıkanlara sert çıktı.

4 binkişiye istihdam
SosyalBelediyecilik anlayışıyla hareket edeceğini belirten Soylu, “Bu yolculuğayılların siyasetçisi olarak sizlerle beraber çıktık. Çiğli’nin makus tarihiolarak nitelendirilen sorunları çözmek için buradayız.  İçinde halk olmadığı sürece başarılı olmasıgereken projeler halk olmadığı için başarıya ulaşmıyor, içinde halk mutlakaolmalı…” şeklinde konuştu. Çiğli’nin sadece sorunlarını çözmekle kalmayıpÇiğli’yi marka ilçe yapacağını ve diğer ilçelerin arka mahallesi konumundankurtaracağını ifade eden Soylu, “Belediye başkanlığı ulvi bir iştir. Belediyebaşkanı olacak kişinin fedakarlıklarla yürütebileceği bir hizmet anlayışıolması gerekir. Sosyal belediyeciliği yürütmek isteyenlerin ilk olarakkendilerinin sosyal olması önemlidir. Ben burada sizlere parklar, bahçeler vekaldırımları anlatmak üzere karşınıza çıkmıyorum. Bunlar zaten sosyalbelediyecilik görevleridir. Sizlere ileriki dönemlerde anlatacağım ve 4binkişiye istihdam sağlayacak projelerim bulunuyor. TürkMühendis ve Mimar Odaları Birliği(TMMOB) ile birlikte hazırladığımız ve bitmeküzere olan projeler Çiğli’de istihdam sağlayacak ve Çiğli’yi geliştirecekprojelerdir. Halkın özlediği belediye başkanı kim hepimiz bunu biliyoruz” dedi.

“Yapmazsak iki eliniz yakamızda olsun”
Söz uçar yazı kalır düşüncesi ile bir taahhütname hazırladıklarınıve 23 maddeyi içeren bu yazıyı belediye binasının girişine asacağını söyleyerekbu taahhütnameyi kendisine destek için gelen vatandaşlara dağıttı. Maddelerdenbirkaçını okuyan Soylu şöyle konuştu: “23 maddeyi okuduğunuzda bu maddelerin Çiğliiçin ne kadar önemli olduğunu ve geleceğe güvenle iletebilecek düşüncelerolduğunu göreceksiniz. Birkaçını paylaşmak isterim; belediye başkanlık makamınıbirinci kata indireceğiz. Biz saltanatlık için sırça köşklerde oturmayagelmiyoruz… Koruma olmayacak, biz halkla aramıza gönlümüzü koyduk, belediyehizmetlerinde 3.şahıslar olmayacak, halk sorunlarını acil hizmet masalarındadirekt çözecek. Belediyeye gelen yaşlı ve hamile insanlar servisle dönecek.AVM’lerde bir torba alana servis var, belediyeye gelene yok. Adalet mi bu?”Aylar süren bir çalışmanın sonucu olarak Çiğli halkı için yapabileceklerimizitek tek düşünerek hazırladık. Bu yazdıklarımın birini bile yapamazsak insaniçine çıkamayız. Eğer yapmazsak iki eliniz yakamızda olsun”

Kocaoğlu’nu engellemeyi bırakın
Son günlerde sık sık gündeme gelen Çiğli’de yaşanan ve Çiğlihalkı için önemli sorunlardan olan çöp sorununa da değinen Soylu, Kocaoğlu’nunbulduğu çözümleri engellemeye ilişkin müdahalelerin söz konusu olduğunu iddiaederek “Ben çöp sorunu da dahil olmak üzere, Çiğli’de yaşanan sorunları gücümyettiğince, nefesim çıktığınca bulunduğum her ortamda, gazete ve televizyonprogramlarında dillendiriyorum. Çiğli’nin sesinin daha gür çıkması için çabalıyorum.Sorunların en başında çilesini Çiğli halkının çektiği bir çöp sorunu var. İzmirBüyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bu sorunu çözmek için çabalıyor. Yerbuluyor ama birkaç siyasetçi ve milletvekili buna karşı çıkıyor. Bırakın da busorun bir an önce çözülsün. Bu sorunun çözülmesine engel olma çabalarına birson verin. Kanayan yaramız bu tartışmalar sürdükçe kanamaya devam ediyor. Çöpvelinimettir, geri dönüşümdür. Bu konuda yorum yapabilmek için konuya vakıfolmak gerekir. Modern yerlerde şehrin ortasına dev çöp merkezleri kuruluyor. Nebir koku ne de kötü görüntü söz konusu olmuyor. Modern sistemlerle kurulanşehirlerde çöp ile ısınıyorlar, çöp ile enerji sağlıyorlar. Viyana’da şehrinısınması çöp tesislerinden sağlanıyor. Çöp bittiğinde diğer ülkelerden çöpistiyorlar…” diye konuştu.

“Üfürükten projeler sunmuyoruz”
“Biz belediyeciliği öğrenmeye gelmiyoruz, bildiğimiz işiyapacağız” diye konuşan Soylu, “Açıkladığımız ve zaman içinde açıklayacağımızprojelerin hepsi ayakları yeri basan projelerdir. Bütün projelerimiz halkıumutlandıracak ve ilerisi açısından geleceğin önünü açan, halkın ufkunu açacakprojelerdir. Üfürükten projeler sunmuyoruz. Belediyeciliğin getirdiğisorumlulukları ve yetki alanlarını iyi biliyorum. Biz belediyeciliği öğrenmeyegelmiyoruz, bildiğimiz işi yapacağız… Adalet belediyecilikte, yasalarda, ülkedeve hayatımızın her alanında çok önemli. Adaletin katledildiği Türkiye’deadaletsizlik yapmayacağız. Dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı olmayacak. Kimseninkimseden üstün değildir. Hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız” dedi.

“BİROLma zamanıdır dostlar…”
Parti içinde yaşanabilecek bölünmelere karşı alınacaktedbirlerin önemini vurgulayan Soylu s son olarak birlik ve beraberlik mesajıvererek şöyle devam etti: “Bugüne kadar hiçbir partilime laf söylemedim,söyletmedim. Kendi içimizde bir mücadele söz konusu değildir. Bizim mücadelemizAKP iktidarıyladır. Çiğli Belediye Başkanı Aday Adayı olan 18 aday adayınasevgiler sunuyorum ve başarılar diliyorum. Bir kova su taşıyorlarsa bu suyudökecekleri yer CHP’nin havuzudur. Ama bir kişi belediye başkanı olacak. Bu ipigöğüsleyeceğimize hiç şüphem yok. Ama olur da Genel Merkez başkasını seçerse bukişi kim olursa olsun arkasında kapı gibi dururuz. CHP Çiğli İlçe Başkanı NihatGültekin’e 18 aday adayını bir araya toplaması için rica ettim. Biraya gelerekağız birliği, eylem ve güç birliği yapalım dedim. Önce birbirimizi kendimizesonra da kendimizi halka anlatalım. Ellerimizi birlikte havaya kaldıralım.Artık Çiğli huzur istiyor, çekişmelerden bıktı… İşte bu yüzden BİROLmazamanıdır dostlar…”Seferihisar Kültürler Buluşması 22 Eylül Pazar akşamıAhıska Türkleri gecesiyle devam edecek. Etkinlikte sırasıylaAfyonkarahisarlılar, Karadenizliler, Doğu ve Güneydoğu Anadolular veYozgatlılar her bir geceye ev sahipliği yapacak.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv