Çöpler yer altına

  • 0
  • 538
Çöpler yer altına
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İlçede yaşayan vatandaşların daha temiz ve sağlıklı ortamlarda yaşamlarını sürdürmeleri için çalışmalarını sürdüren Buca Belediyesi, halk sağlığını korumak, pis koku ve görüntü kirliliğini engellemek amacıyla çöp konteynerlerini yeraltına almak için hareke geçti. Kent genelinde Mart ayında başlayıp 50 bölgeye 100 adet kurulacak olan yer altı konteyner sistemi çalışmalarının Eylül ayında tamamlanması planlanıyor. 

 ‘Daha Temiz Bir Buca’ yaratma ilkesiyle düzenli olarak yürüttüğü temizlik çalışmalarını aralıksız sürdüren Buca Belediyesi, ilçede halk sağlığını korumak ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için çöp konteynerlerini yer altına alıyor. Vatandaşların daha temiz ve sağlıklı ortamlarda yaşamlarını sürdürmeleri için hayata geçirilecek projenin montaj çalışmaları Mart ayında başlayacak.

50 Bölgeye 100 adet
50 bölgeye kurulacak 100 adet yeraltı çöp konteyneri ile çöplerin sokak hayvanları tarafından dağıtılması, koku ve haşere üremesinin de önüne geçilmiş olacak. 

Trafik rahatlayacak
Eylül ayında tamamlanması öngörülen çalışmalar sayesinde halk sağlığının korunması ve görüntü kirliliğinin engellemesinin yanı sıra amortisman ve mazot giderlerinde tasarruf sağlanırken, konteynerlerin yer üstünde bulunmasından dolayı oluşan trafik sorununun da önüne geçilecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv