Corsini’nin maskları Selahattin Akçiçek’te

  • 0
  • 1.295
Corsini’nin maskları Selahattin Akçiçek’te
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi, Selahattin Akçiçek Sanat Galerisi, İzmir Ekonomi Üniversitesi  öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebru Öngen Corsini’nin “Değişim” konulu mask tasarım sergisine ev sahipliği yapmaya başladı. 
maddenin ve kişilik değişiminin zaman kavramı içinde yüzeylerde yarattığı dokuları ve yansımaları üzerine kurulu “Değişim” adlı sergisinde yüzeyler için tasarlanan maskların insanların madde ile birlikte değişen kimliklerine işaret edişleri ilgiyle izlendi. Eserler 25 Mayıs’a kadar Konak Belediyesi, Selahattin Akçiçek Sanat Galerisi’nde görülebilecek.

Yrd.Doç.Dr. Duygu Ebru Öngen Corsini
1990 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne Sanatları Bölümü Sahne Tasarımı Anasanat Dalı’nda lisans eğitimini tamamladı. 1995 yılında yüksek lisansını, 2001 yılında da doktorasını Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sahne Sanatları Anabilim Dalı’nda tamamladı. Aynı yıllarda çeşitli tiyatrolarda sahnelenen pek çok oyunda sahne tasarımcısı olarak görev aldı. Mask tasarımı ve yapım teknikleri üzerine üniversitelerde seminerler verdi; televizyon programlarına katıldı. Uluslararası bienal ve sergilerde eserleri sergilendi. Mağaza vitrin sistemleri ve uluslararası fuarlarda stant tasarımları gerçekleştirdi. Aynı zamanda iç ve dış mekanlarda, mekanın ifade gücünü arttıracak, destekleyecek tasarımlar uyguladı. İtalya’da ve Avrupa'nın çeşitli kentlerinde de yüzey tasarımları üzerine çalışmalar yaptı. 2007 yılından beri İzmir Ekonomi Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Arşiv