Covid-19 meslek hastalığı sayılmasın

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, Covid 19’un meslek hastalığı sayılmasının işverenin rekabet gücünü düşüreceğini belirterek “Covid hastalığı, kimin, nerede, ne zaman, ne şekilde alacağı belli olmayan bir düzeyde, bu açıdan iş yerlerine büyük bir yük getirir. Bizler bu salgın sürecinde hem üretici kesim, hem de devlet olarak çalışanlarımız için en üst seviyede tedbirleri alıyoruz ve destekleri veriyoruz. Ancak salgının meslek hastalığı sayılması yeni dönemde üreticinin rekabet gücünü azaltacak ve istihdamı olumsuz yönde etkileyecektir ” dedi.

  • 0
  • 441
Covid-19 meslek hastalığı sayılmasın
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, Covid 19’un meslek hastalığı sayılmasının işverenin rekabet gücünü düşüreceğini belirterek “Covid hastalığı, kimin, nerede, ne zaman, ne şekilde alacağı belli olmayan bir düzeyde, bu açıdan iş yerlerine büyük bir yük getirir. Bizler bu salgın sürecinde hem üretici kesim, hem de devlet olarak çalışanlarımız için en üst seviyede tedbirleri alıyoruz ve destekleri veriyoruz. Ancak salgının meslek hastalığı sayılması yeni dönemde üreticinin rekabet gücünü azaltacak ve istihdamı olumsuz yönde etkileyecektir ” dedi.


“Meslek hastalığı sayılmasın”

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar Covid 19’un meslek hastalığı sayılmasının işverenlere kaldıramayacakları bir yük getireceğini belirterek  “Covid-19’un meslek hastalığı sayılması, en büyük sıkıntımız olur.. Bu bizim özellikle ihracatta rekabet gücümüzü olumsuz etkiler. COVID-19 kaynaklı durumun meslek hastalığının dışında tutulması konusunun kanun ile hukuki bağlayıcılığının sağlanmasını çok önemsiyoruz. Bu konuda başta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız olmak üzere ilgili bakanlıklarımızın detaylı bir çalışma yapacaklarına inancımız tam. Covid 19 için tüm tedbirler ve destekler, hem devletimiz, hem de biz üreticiler tarafından en üst seviyede alınmaktadır. Ancak, Covid hastalığı kimin nerede, ne zaman, ne şekilde alacağı belli olmayan bir düzeyde, bu açıdan iş yerlerinin bunu ödeyebilme imkânları söz konusu değil” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv