'Cumhuriyet Ateşi', Çeşme'yi aydınlattı

  • 0
  • 495
'Cumhuriyet Ateşi', Çeşme'yi aydınlattı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Cumhuriyetin ilanının 92'nci yıldönümü, turizm cenneti Çeşme'de coşkuyla kutlandı. Fener alayına katılan yüzlerce ilçe sakini; marşlar söyledi, sokakları 'Cumhuriyet ateşi' ile aydınlattı.
 
Çeşme'de Cumhuriyet Bayramı, iki gün boyunca gerçekleştirilen törenlerle kutlandı. 28 Ekim günü Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan kutlamalar; 29 Ekim'de Sıdıka-Kelami Ertan Lisesi önünde toplanan halk kortejinin törenin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüşüyle devam etti. Törene, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Garnizon Komutanı Binbaşı Yücel Ercan, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları üye ve temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. "Cumhuriyet" konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmasını kazanan öğrencilere ödüllerinin verildiği törende spor ve folklor gösterileri büyük beğeni topladı.

Esaret karakterimizde yok
Mustafa Kemal Atatürk'ün konuşmalarından yaptığı alıntılarla 'Cumhuriyet' ve değerlerini anlatan Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, cumhuriyetin ülkemiz için önemini vurguladı. Esaretin Türk insanının asla kabul etmeyeceği bir yaşam şekli olduğunu ifade eden Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise "Türkiye'nin doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi; ırk, cinsiyet ve yaş fark etmeksizin her kesimin katıldığı ve birlikte kazanılan Türk kurtuluşu, dünyada işgal altında yaşayan tüm ülkelere örnek oldu. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu uğurda canını hiçe sayarak savaşan tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun" şeklinde konuştu.


Marşlar söyleyerek yürüdüler
Çeşme Belediyesi tarafından 29 Ekim akşamı düzenlenen fener alayı ise renkli görüntülere sahne oldu. 16 Eylül Parkı’nda toplanan yüzlerce ilçe sakini, ellerindeki bayrak ve meşalelerle, Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın önderlik ettiği yürüyüş, güzergah üzerindeki Çeşmelilerin katılmasıyla daha da büyüdü. 10. Yıl ve İzmir marşlarını söyleyerek ilerleyen fener alayı, Çeşme sokaklarını 'Cumhuriyet ateşi' ile aydınlattı. Alayın, Cumhuriyet Meydanı'nda ulaşılmasının ardından yüzlerce kişi 'Andımız' ve 'İstiklal Marşı'nı birlikte okudu. Törene katılan tüm ilçe sakinlerine teşekkür eden Başkan Dalgıç, "Çeşme, Cumhuriyet ateşinin sönmesine hiçbir zaman izin vermeyecek" diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv