CUMHURİYET BALOSU COŞKUSU BİR KEZ DAHA İTK UŞAKİZADE KÖŞKܒNDE

  • 0
  • 1.474
CUMHURİYET BALOSU COŞKUSU BİR KEZ DAHA İTK UŞAKİZADE KÖŞKܒNDE
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nda 91 kaldığı ve Latife Hanım ile evliliğini gerçekleştirdiği, 1991 yılına kadar eğitim amacıyla kullanılan ve günümüzde müze ev olarak korunan tarihi İTK Uşakizade Köşkü’nde cumhuriyet balosu coşkusu yeniden yaşatılacak.
İzmir Özel Türk Koleji Mezunları Derneği tarafından ilki Cumhuriyetimizin 90. yılında gerçekleştirilen ve bu yıl 3.sü düzenlenecek olan Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu 22 Ekim Perşembe günü geniş bir davetli kitlesinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Cumhuriyet Tarihi enstantaneleri ve o döneme ait unsurlar da geceye renk katacak
Atatürk’ün başlattığı “Cumhuriyet Balosu” coşkusunun yeniden yaşatılmasının amaçlandığı, TRT Sanatçısı Yahya Geylan ve ekibinin Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan özel bir repertuvarı seslendireceği  gecede ayrıca Eski Mezat Müzayede Evi de özel bir müzayede düzenleyecek.
Cumhuriyet Tarihi enstantaneleri ve o döneme ait unsurlar geceye renk katarken, Cumhuriyetimizin 92. yılı şerefine düzenlenen “Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu”nda davetlilere Atatürk’ün sevdiği lezzetler ikram edilecek.

Elde edilen gelir İTK Mezunları Kitap Bursu’na aktarılıyor
Sosyal sorumluluk çalışmalarına önem veren ve bu konuda birçok kuruma destek olan İTK Mezunları Derneği, Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu’ndan elde edilen gelir yine eğitim için kullanılacak. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da İTK Mezunları Derneği tarafından , yıl boyunca düzenlenecek etkinliklerden elde edilen gelir, İTK’da eğitim gören şehit ve gazi ailelerinin çocukları ile maddi imkanı olmayan öğrencilerin kitap masraflarının karşılandığı “İTK Mezunları Kitap Bursu”na aktarılacak.  “Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu”nun limitli sayıdaki biletleri İTK Mezunları Derneği’nden temin edilebilir.  Detaylı bilgi için 0(232) 2326389 numaralı telefondan İTK Mezunları Derneği ile iletişime geçilebilir.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çocuklarımız milletimizin umut çiçekleri

EGİAD’dan 23 Nisan Mesajı

Karşıyaka’yı 23 Nisan coşkusu saracak!

23 Nisan’da Belediye Başkanı Kaan Bağçivan oldu

Eskinazi'den 23 Nisan mesajı

Seferihisar’da 23 Nisan coşkusu

Arşiv