Cumhuriyet çınarı Dikili’de ölümsüzleşti

  • 0
  • 727
Cumhuriyet çınarı Dikili’de ölümsüzleşti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

CHP'li Mustafa Tosun'un göreve gelmesinin ardından Dikili ilçesinde başlatılan hizmet seferberliği dur durak bilmiyor.


Kentin Yeni Gözde Alanı Oldu
Dikili Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri,  İsmetpaşa Mahallesi'nde sınırlarında yer alan ve geçmiş dönemlerde atıl bir durumda kalan parkı mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda yeniden tasarlayarak Dikili halkının hizmetine açtı. Görkemli bir törenle açılan ve 90 yıllık yaşayan asırlık çınar, eğitimci Nail Çağlayan'ın adının verildiği park uzun zamandır süren sessizliğin ardından kentin ve kentlilerin gözdesi haline geldi.

Duygusal Anlar Yaşandı
Dikili Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarla atıl durumda iken baştan aşağı yenilenerek vatandaşların hizmetine sunulan İsmetpaşa Mahallesi Adnan Menderes Caddesi ile 3/1 sokağın kesiştiği alanda yer alan Öğretmen Nail Çağlayan Parkı'nın açılış kurdelesini Başkan Tosun, 90 yıllık asırlık çınar eğitimci Nail Çağlayan ile birlikte kesti. Belediye Meclisi tarafından köy enstitüsü mezunu Öğretmen Nail Çağlayan'ın adının verildiği parkın açılışı yoğun bir katılım ile gerçekleşirken açılışa torunlarıyla birlikte katılan Cumhuriyet Çınarı Öğretmen Nail Çağlayan duygulu anlar yaşadı.

“Hizmetlerimiz Artarak Devam Edecek”
Açılış töreni öncesi görüşlerini dile getiren Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, kentte bugüne kadar gerçekleştirdikleri tüm çalışmaları sorunları kökünden çözme anlayışıyla, katılımcı demokrasi ilkesiyle ilçe sakinlerinin talepleri doğrultusunda gerçekleştirdiklerini belirterek, "Dilikimiz de yeşil alanların önemini de, ihtiyacını da çok iyi biliyoruz. Bu nedenle kentteki hizmetlerimizde yeni yeşil alanlara öncelik vererek, yeşil alanlarımızı daha da artırmaktayız. İsmetpaşalı hemşerilerimizden bu alan için yoğun bir talep geldi. Bildiğiniz gibi, bizden önce burası atıl durumda ve mahalle sakinlerine aksam saatlerinde sıkıntılar yaşatan bir haldeydi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz hummalı bir çalışma başlatarak burayı kentimize yakışır, nezih, daha fazla yeşil alan ve ağaçlandırması olan, çağdaş bir parka dönüştürdü. Böyle güzel bir parka, güzel de bir isim yakışırdı. Mahalle sakinleri, bizler, hepimiz düşündük, adını ne koyalım dedik. Hepimizin aklına ilk isim olarak ilçemizde yaşayan Cumhuriyet Çınarı olarak tanınan, güzel insan, Atatürk devrimlerinin yiğit temsilcisi, eğitimci Nail Çağlayan'ın adı geldi. Belediye Meclisimizde bu ismi onayladı. Ve ne mutlu ki böyle güzel bir parkın adına yaşamı hep Cumhuriyet ve eğitim sevdası dolu olan saygın bir büyüğümüzün ismi verildi. Bugünde bu parkı halkımızın hizmetine açmaktan dolayı onurluyuz. Kentimize yakışan hizmetlerimiz her geçen gün daha da artacak ' dedi.

“Başkan Tosun’a Teşekkür Ediyoruz”
Açılış töreninde konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Dikili Şube Başkanı Nuran Giner de, " Yıllardır derneğimizin en yaşlı üyesi Nail Çağlayan'ın isminin adına yakışan bir yere verilmesi için girişimlerde bulunuyorduk. Böyle güzel bir an Belediye Başkanı Mustafa Tosun'a nasip oldu. Kendilerine hizmetleri için gönülden çok teşekkür ediyoruz" dedi.

“Büyük Onur Duydum”
Parka kendi adının verilmesinden dolayı duygusal anlar yaşayan 90 yıllık asırlık Cumhuriyet Çınarı Öğretmen Nail Çağlayan da Belediye Başkanı Mustafa Tosun'un yapmış olduğu bu nazik davranışından dolayı çok büyük bir onur duyduğunu söyleyerek, “Başta Belediye Başkanımız Mustafa Tosun olmak üzere, bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ederim. Şahsıma, aileme büyük onur verdiğiniz” dedi. İlginin yoğun olduğu açılış törenine Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol, Cumhuriyet Halk Partisi Dikili İlçe Örgütü,  Belediye Meclis Üyeleri, birim müdürleri, Siyasi Parti ve STK temsilcileri, muhtarlar, Atatürkçü Düşünce Derneği Dikili Şubesi üyeleri, vatandaşlar ve  Çağlayan ailesi katıldı.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Oyuncak Hastanesi açıldı

Karnaval Havasında

Çiçek Festivali 25-28 Nisan'da

Arşiv