Cumhuriyet'e bisikletli kutlama

  • 0
  • 854
Yazı Boyutu:

TürkiyeCumhuriyeti’nin kuruluşunun 90.yıldönümü Aliağa’da coşkulu ve anlamlıetkinliklerle kutlanacak. Aliağa Belediyesi, 90.yıl coşkusuna düzenlediği“Cumhuriyet Bisiklet Turu” ile vatandaşları bir araya getirerek katılacak. 

28 EKİM’DE ATATÜRKANITI’NA ÇELENK SUNULACAK

CumhuriyetBayramı, Aliağa’da 28 Ekim Pazartesi günü saat 13.00’de CumhuriyetMeydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayacak. Törende AliağaKaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Aliağa Belediyesi çelenkleri anıtasunulacak. Çelenk sunumunun ardından büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silaharkadaşları için saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. 

CUMHURİYET VE ATATÜRKRESİM SERGİSİ
Kutlamalarkapsamında “Cumhuriyet ve Atatürk” Resim sergisi ziyaretçilere açılacak. AliağaBelediyesi Fuaye salonunda saat 13.15’de açılacak olan Serginin büyük ilgigörmesi bekleniyor. 

CUMHURİYET BAYRAMIKUTLAMALARI

Cumhuriyetinkuruluşunun 90. Yılı kutlamaları, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz’ın 29 EkimSalı günü saat 09.00’da makamında tebrikleri kabulü ile başlayacak. Saat09.50’den itibaren başlayacak olan Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalarkapsamında Kaymakam Bayram Yılmaz, Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz veGarnizon Komutanı Yarbay Bora Meriç, vatandaşların bayramını kutlayacak. Tören,Cumhuriyet ve Atatürk konulu şiirlerin okunması, folklor gösterileri,Cumhuriyet Koşusu ödül töreni ve Tören geçidi ile sona erecek 

ALİAĞABELEDİYESİ’NDEN CUMHURİYET BİSİKLET TURU
Aliağa Belediyesi, Cumhuriyetin 90. Kuruluşyıldönümünü Cumhuriyet Bisiklet Turu ile öğrencilerin ve yetişkinlerin coşkulukatılımıyla kutlayacak. 29 Ekim Salı günü saat 12.00’de Cumhuriyet Meydanı’ndabisikletleriyle toplanacak olan vatandaşlar ve öğrenciler, Sahil bandı veAliağa Plajlar bölgesini içeren bisiklet turuna çıkacak. “Sağlıklı Yaşam, Temiz Çevre VeÖzgürlük İçin Bisikletini Al Sen De Gel” sloganıyla tanıtılan Cumhuriyet Bisiklet turuna,Aliağa ile birlikte çevre il ve ilçelerden de yoğun katılım bekleniyor. 

BAŞKANOĞUZ’DAN KUTLAMA MESAJI

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz,Cumhuriyet’in 90.kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlandı. Başkan Oğuzmesajında, “Birlik ve Beraberliğimizin teminatı olan Cumhuriyet’imizin90.yılını büyük bir onur ve gururla kutlayacağız. Cumhuriyetimize, bayrağımıza,Mustafa Kemal Atatürk’e ve ilkelerine bağlılığımızı bir kez daha göstereceğiz.Bu yıl düzenlediğimiz Cumhuriyet Bisiklet Turu ile hem Cumhuriyetimizin 90.Yılını kutlayacağız hem de sağlıklı yaşam ve temiz çevre vurgusu yapacağız.Cumhuriyet Bisiklet Turumuza ve tüm 90.yıl kutlamalarına vatandaşlarımızı davetediyor; Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Arşiv